2014. 12 11.

Távkapcsolat

bodza
Kedves Szakértő!

21 éves lány vagyok, a barátom most lesz 24 éves. 160km választ minket el egymástól. Idén augusztus közepén jöttünk össze. Eleinte minden hétvégén tudtunk találkozni, aztán "elkényelmesedtünk", azaz ha valamelyikünknek programja adódott, akkor máris jegeltük azt a hétvégét, mondván, hogy majd következő héten találkozunk... Buták voltunk, hisz a hétvége 2 napból áll, egy nap erejéig simán tudtunk volna találkozni, de nem tettük.

Elment így 1 hónap. Ezt a hónapot én úgy éltem meg, mint az adventet, napról-napra jobban vágytam rá, a találkozás gondolata éltetett. Utóbb kiderült, hogy ő pont fordítva volt ezzel: azt érezte, hogy távolodunk. Majd mikor újra találkoztunk, közölte, hogy úgy érzi, nem férek bele (3 műszakban dolgozik, mellette naponta keményen edz a versenyek miatt), meg hogy nem szerelmes...

Nem értem, hogy miért akarja ilyen könnyen feladni, mikor teljesen egy hullámhosszon vagyunk, igazi lelki társak vagyunk, rengeteg bennünk a közös, amikre nemcsak mi, hanem a környezetünk is mindig rádöbben. Úgy érzem, hogy a barátai beszélhették le erről a kapcsolatról abban az egy hónapban, és ő elbizonytalanodott. De én érzem, hogy ez nemcsak egy fellángolás volt, én folytatnám.

Most abban maradtunk, hogy "barátság extrákkal" van, mert azért ő sem akar teljesen elveszíteni. De mégis elutasító... Volt olyan hétvége, mikor ráért volna, de közölte, hogy inkább egyedül lenne és pihenne, így nem találkoztunk. A szívem szakadt meg... Ezen a héten meg alig ír... Naponta szoktunk facebook-on beszélgetni, folyamatosan, de 2napja nem írt, viszont az üzeneteimet elolvasta. Tudja, hogy ezzel bánt, mert aggódok, hogy mi van vele, és mégis ezt teszi, pedig mindig mondja, hogy sosem akar megbántani.

Én látok a kapcsolatunkban jövőt, folytatnám. Azon vagyok, hogy belém szeressen újra. Csak ezt úgy nehéz, ha nem akar találkozni... Talán fél, vagy nem tudom. De fontos vagyok neki, azt tudom, mégis fura. Szerinte megéri ezzel foglalkozni? Van még esélye, hogy újra együtt legyünk?

Megértem, hogy elfoglalt, de én tudok igazodni, ha nem tud utazni, mert mégiscsak 2 és fél óra a vonat, én tudok, rugalmas vagyok. Én olyan pozitívan látom a dolgokat, nem értem, hogy ő miért ennyire negatív. Nem tudom, hogy mit tegyek. Hagyjam a fenébe? Hódítsam vissza? Hogyan? Az a baj, hogy szerelmes vagyok...

Köszönöm, hogy elolvasta, várom válaszát! :)

Orbán Nóra
Coach, Tréner
Kedves Bodza!

A szerelemben és a párkapcsolatban az a gyönyörű, hogy éppen egyszerre érezzük ugyanazt és azonos a célunk. Sajnos ezen az sem változtat, ha egyikünk érzései elegek lennének mindkettőnknek és az sem, ha az egyik oldalról az akarat dupla.

Ha jó és fontos együtt lennünk a társunkkal, mindent megteszünk, hogy vele lehessünk, ha kockáztatjuk a kapcsolatot, meghagyjuk az esélyt a veszteségnek. Az Ön párja: "közölte, hogy úgy érzi, nem férek bele (3 műszakban dolgozik, mellette naponta keményen edz a versenyek miatt), meg hogy nem szerelmes" egyértelműen jelezte Ön felé, mi fontos neki és mit érez.

Biztos önértékeléssel bíró, konkrét céllal rendelkező fél egy párkapcsolatban nem hagy helyet a külvilág elbizonytalanításának. (Úgy érzem, hogy a barátai beszélhették le erről a kapcsolatról abban az egy hónapban, és ő elbizonytalanodott.)

A "barátság extrákkal" egy felelősség nélkül, könnyen vállalható helyzet. A barátja itt sem ígér többet annál, amit teljesíteni tudna. Aztán kiderül, hogy még ez sem fér bele.

A következő mondatai arról árulkodnak, hogy egyedül van a kapcsolatban:
"Én látok a kapcsolatunkban jövőt, folytatnám. Azon vagyok, hogy belém szeressen újra. Csak ezt úgy nehéz, ha nem akar találkozni..."

Fiatal kora sok lehetőséget ad Önnek örülni és tanulni. Adjon esélyt az igazi szerelemnek, amiben ketten vannak Ön és egy férfi, akinek semmi sem fontosabb, mint Önnel lennie!

Orbán Nóra
párkapcsolati szakértő
coach, mediátor, tréner


SZAKÉRTŐINK
Pszichológus
Kineziológus
Coach, Tréner
Coach
Coach, Tréner
Pszichológus, Tréner
Pszichológus, Életvezetési tanácsadó
Pszichológus
Pszichológus, Coach, Tréner
Coach
Pszichológus
Coach
Pszichológus, Életvezetési tanácsadó
Coach, Tréner
Pszichológus
Pszichiáter , Coach, Tréner, Életvezetési tanácsadó
Pszichológus
Coach, Tréner
Pszichológus, Coach, Tréner, Életvezetési tanácsadó
Pszichológus


VÁLLALATOKNAKCSALÁDOKNAK
Családi tervező rendelése
Kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

LEGOLVASOTTABB CIKKEK
Egy amerikai férfi, John Wood, akiről talán sose hallottunk nagyjából ötször tö...
Aludj jól!
Észrevettem, hogy az utóbbi években egyre több olyan emberrel ta...
A kommunikáció 10 aranyszabálya
Nem csupán pszichológusként, de üzletemberként, figyelmes társké...
Teljesítményt gátló kiáltás
Bizonyára mindannyiunk számára ismerős már az a tenisz meccseken...
Négy komoly tévhit a testbeszédről – Valóban érted a nonverbális jeleket?
Gyakori félreértés, hogy a testbeszéd vagy a nonverbális kommuni...
PARTNEREINKGYORS SZAKEMBER KERESŐAJÁNLÓ
"Mit kezdjek a gyerekkel, aki tíz év versenysport után egyszerűen abba akarja h...
Van 5 perced magadra? Csatlakozz Te is!

Azért, hogy minél több olvasónknak sikerüljön, Feb...
Van 5 perced magadra? Csatlakozz Te is!

Azért, hogy minél több olvasónkn...


ESEMÉNYNAPTÁR
2017. december 14. 01:29


CÍMKEFELHŐ