2014. 11 23.

Ex-next

Debora
Kedves Szakértő!

A segítségét szeretném kérni!

Volt egy 2 éves párkapcsolatom, sajnos elég nagy korkülönbséggel szenvedtünk, és tudtuk, hogy sokaknak ez nem tetszene, ezért nagyon kevesen tudtak róla, hogy együtt vagyunk. Bár sosem mondtuk ki nyíltan, de mindig éreztettük egymással, hogy szerelmesek vagyunk... Boldog párkapcsolat volt, jól kiegészítettük egymást és lelki támaszként is egymásra találtunk. De sajnos a sok titkolózás árnyékot vetett erre, mire én megkértem, hogy vállaljuk fel a kapcsolatunkat. Ezen nagyon sokáig gondolkodtunk, vitatkoztunk. Nem jutottunk egyről a kettőre ezért úgy döntöttem, hogy külön próbáljuk meg, bármennyire is szerettem. Utána még hónapokig beszélgettünk napi szinten, gondolkodtunk a békülésen is, de a végén mindig ugyanoda jutottunk.

Most neki is van egy párkapcsolata és nekem is lassan két éve. Nagyon szeretem a páromat, úgy érzem megtaláltam a másik felem benne és azt, amit az exem nem tudott értékelni ő szereti bennem. Együtt tervezzük a jövőnket. Viszont nagyon sokszor gondolok arra, hogy vajon az exem boldog-e? Néha összefutunk, és mindig arra utalgat, hogy hiányzok neki. Megjegyzéseket tesz pl. hogy milyen szép vagyok, vagy hogy ő figyeli az életemet messziről, és hogy vajon tényleg túl fiatal lettem e volna hozzá stb. Folyton panaszkodik a mostani kapcsolatára, és az én páromra is kicsit féltékenyen viselkedik. Sokszor úgy érzem, meg akarja mutatni neki, hogy én az övé vagyok.

Néha eszembe jut, amit régen mondott nekem, hogy ő csak akkor lesz boldog, ha én is az vagyok, és hogy sosem akar elveszíteni, mert én vagyok az egyetlen biztos pont az életében. Meg az együtt töltött idő. Nem tudom hogyan jutottunk akkor el idáig? Úgy érzem, visszahúz a szívem, bár tudom hogy a mostani páromat sosem hagynám el érte, mert ő a mindenem. Kétfelé húz a szívem, és ezért bűntudatom van. Vajon mikor tudom végre elfelejteni őt? Lehet, hogy még szeretem? És ő szerethet még engem, vagy csak néha eszébe jutok? Az hogy ezt érzem, azt jelenti, hogy a mostani páromat nem szeretem eléggé? Úgy érzem, igazán szeretem és már az is bánt, hogy egyáltalán eszembe jutnak ezek a dolgok. :(


Makai Nóra
Pszichológus
Kedves Levélíró!

Soraiból érződik, hogy átmenetileg elbizonytalanodott az érzéseiben, és vívódik ebben a helyzetben. Bizonyára erős érzelmi szálak fűzték/fűzik életének mindkét fontos szereplőjéhez, és ez nem feltétlenül baj.

Én úgy gondolom, ha igazán szerettük őket, akkor a régi kedveseinket nem tudjuk maradéktalanul kitörölni a szívünkből, és a szép pillanatok emléke örökre megmarad. Éppúgy, ahogy talán nekik is vannak kedves emlékeik más időszakokból, más emberekről. De az, hogy volt életünk a másik előtt, nem jelenti, hogy bűntudatot kellene éreznünk, természetes, hogy a szeretteinket nehezen engedjük el.

A fontos szerintem az, hogy őszinték legyünk, elsősorban saját magunkhoz (ez a legfontosabb!), másodsorban a számunkra fontos emberekkel, ugyanis a legtöbb kapcsolati nehézséget az őszinteség, a nyílt kommunikáció hiánya okozza. Ha érezteti jelenlegi partnerével, hogy ő a fontos most az életében, és a korábbi kapcsolata inkább csak szép emlék, akkor talán tudják is egymást támogatni ebben a helyzetben, és az nem eltávolodáshoz fog vezetni, hanem éppen hogy közeledéshez.

Üdvözlettel:
Makai Nóra,
pszichológusSZAKÉRTŐINK
Pszichológus
Pszichológus
Pszichológus
Pszichológus
Pszichológus
Pszichológus
Pszichológus, Életvezetési tanácsadó
Coach, Tréner
Coach
Pszichológus, Mentálhigiénés segítő, Életvezetési tanácsadó
Pszichológus, Életvezetési tanácsadó
Coach
Pszichológus, Tréner
Pszichológus
Coach
Coach
Coach, Tréner
Coach, Tréner
Pszichológus
Coach


VÁLLALATOKNAKCSALÁDOKNAK
Családi tervező rendelése
Kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

LEGOLVASOTTABB CIKKEK
Egy amerikai férfi, John Wood, akiről talán sose hallottunk nagyjából ötször tö...
Aludj jól!
Észrevettem, hogy az utóbbi években egyre több olyan emberrel ta...
A kommunikáció 10 aranyszabálya
Nem csupán pszichológusként, de üzletemberként, figyelmes társké...
Teljesítményt gátló kiáltás
Bizonyára mindannyiunk számára ismerős már az a tenisz meccseken...
Négy komoly tévhit a testbeszédről – Valóban érted a nonverbális jeleket?
Gyakori félreértés, hogy a testbeszéd vagy a nonverbális kommuni...
PARTNEREINKGYORS SZAKEMBER KERESŐAJÁNLÓ
"Mit kezdjek a gyerekkel, aki tíz év versenysport után egyszerűen abba akarja h...
Van 5 perced magadra? Csatlakozz Te is!

Azért, hogy minél több olvasónknak sikerüljön, Február...
Van 5 perced magadra? Csatlakozz Te is!

Azért, ho...


ESEMÉNYNAPTÁR
2017. december 13. 06:37


CÍMKEFELHŐ