2014. 12 27.

Azt érzem, hogy szeret, de azt mondja, hogy nem

TanacstalanTibi
Kedves Szakértő!

Olyan problémám van, hogy 2év 3hónap után egyre szótlanabb lett velem a barátnőm. A végén már duzzogott is akármikor kérdeztem tőle, hogy mi a baj mindig azt felelte: semmi, elegem van. Nagyon sok időt töltöttünk együtt, mert egy iskolába járunk. Tavaly egy évfolyamig osztálytársak voltunk - akkor is voltak bökkenők, de most sokkal rosszabb lett a helyzet. Lassan 3 hónapja szakított velem, mert (elmondása szerint) megunt és nem szeret, de én még mindig azt érzem, hogy szeret és én is nagyon szeretem.

Névnapján a kollégiumba felmentem, szétszórtam a rózsaszirmokat és egy csokor rózsával vártam. Akkor a karomba borult és azt mondta, hogy "bolond vagy" erre mondtam neki, hogy érted bármit megteszek. Azon a napon elég közel kerültünk egymáshoz. Azt hittem, visszajön, de nem. Gondoltam, mivel nem voltunk randizni, elviszem étterembe. El is jött velem, csókolóztunk is, majd haza hoztam - minden jól ment. Megint azt hitem, hogy visszajön hozzám, de úgymond megint "pofára estem". Azt mondja, hogy már nem szeret, de én még mindig azt érzem, hogy szeretjük egymást és nem igazán szeretném elveszíteni, hiszen nagyon ragaszkodó típus vagyok. Nehéz lesz elengednem.

Minden nap csak rá gondolok, és nem tudok aludni, mert ilyenkor is ő jár a fejembe, hogy mit tegyek mivel rontottam el... Sosem csaltam meg - elvileg ő sem engem. Őszinték voltunk: épp ezért nem tudom, mi lett a baj!!! Bármit megtennék, hogy visszakapjam.

Kérem, segítsen: mit tegyek, hogy visszakapjam?

Köszönöm előre is: szerelmed Tibi

dr. Hatalyák Krisztina
Kineziológus, Coach
Kedves Tibor!

Egy párkapcsolat akkor tud tartósan működni, ha két ember minden nap újra és újra elkötelezi magát a kapcsolódás mellett. Az Ön ex-barátnője valami miatt nem akarja vagy nem képes tovább fenntartani ezt az elköteleződést. Azt mondja már nem szereti Önt, megunta. Talán más oka is van a szakításra, idővel ez is kiderülhet. Biztos vagyok benne, hogy vannak még emberi érzései Ön iránt, de valószínűleg ezeket már nem tartja elegendőnek ahhoz, hogy Önnel maradjon. Egy jó kapcsolatban fontos, hogy mindkét ember szabad akaratából köteleződhessen el a másik mellett és ne azért, mert megsajnálja a másikat, utóbbi úgyis csak ideig óráig tartana és semmi jóra nem vezet.

Minden szakítás fájdalommal jár. Nem könnyű a másikat elengedni, de ennél sokkal nehezebb saját görcsös ragaszkodásunkon túllépni. Az elengedés során "gyász"-folyamaton megyünk keresztül, amihez segítséget kérni sem szégyen. Egy-két beszélgetés segíthet megérteni, feldolgozni, értelmet adni ennek a szép szerelemnek, aminek úgy tűnik most múlnia kell. Akármeddig is tartott és akárhogyan is ért véget, Ön mindenképpen gazdagabb lett ezáltal a kapcsolat által. Próbálja ezt is látni, ne csak a veszteségre koncentráljon!

Ön értelmes és értékes ember, érzékeny, romantikus, hűséges és elkötelezett férfi. Biztos vagyok benne, hogy még sok szép élmény vár Önre!

Szeretettel:
dr. Hatalyák Krisztina


SZAKÉRTŐINK
Coach
Pszichológus
Pszichológus
Pszichológus, Életvezetési tanácsadó
Pszichológus, Kineziológus, Coach, Életvezetési tanácsadó, Családállító, Rendszerállító
Pszichológus
Pszichológus, Kineziológus, Coach
Pszichiáter , Coach, Tréner, Életvezetési tanácsadó
Coach, Tréner
Pszichológus
Coach
Tréner, Logopédus
Coach
Pszichológus, Coach, Tréner, Mentálhigiénés segítő, Életvezetési tanácsadó
Pszichológus
Pszichológus, Coach, Tréner, Mentálhigiénés segítő, Életvezetési tanácsadó
Coach, Tréner
Kineziológus, Tréner
Coach
Pszichológus


VÁLLALATOKNAKCSALÁDOKNAK
Családi tervező rendelése
Kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

LEGOLVASOTTABB CIKKEK
Egy amerikai férfi, John Wood, akiről talán sose hallottunk nagyjából ötször tö...
Aludj jól!
Észrevettem, hogy az utóbbi években egyre több olyan emberrel ta...
A kommunikáció 10 aranyszabálya
Nem csupán pszichológusként, de üzletemberként, figyelmes társké...
Teljesítményt gátló kiáltás
Bizonyára mindannyiunk számára ismerős már az a tenisz meccseken...
Négy komoly tévhit a testbeszédről – Valóban érted a nonverbális jeleket?
Gyakori félreértés, hogy a testbeszéd vagy a nonverbális kommuni...
PARTNEREINKGYORS SZAKEMBER KERESŐAJÁNLÓ
"Mit kezdjek a gyerekkel, aki tíz év versenysport után egyszerűen abba akarja h...
Van 5 perced magadra? Csatlakozz Te is!

Azért, hogy minél több olvasónkn...
Van 5 perced magadra? Csatlakozz Te is!

Azért, hogy minél több olvasónknak ...


ESEMÉNYNAPTÁR
2017. december 14. 01:29


CÍMKEFELHŐ