A HÓNAP EMBERE
2014. június - A Hónap Embere

Zsótér Gina

LifeGarden
"... nagy fókusz az életemben az érzelmi és spirituális intelligencia a személyiség fejlesztésben, ez egy állandóság az életemben, a fejlesztések alatt mellékhatásként jelennek meg. Akárcsak az önismeret."


Zsótér Gina a nevem – coach, Hr tanácsadó, szupervizor, trénerként létezem szakmailag, meg mint feleség, anya, szüleim gyermeke, testvér, barát, szomszéd, egyesületi tag, honfitárs.

Mi vagyok? Ki vagyok? Merre tartok? Mi történik velem? És főleg MIÉRT? Fontos, hogy tudjunk válaszolni ezen kérdésekre. Alapkérdéseink, mégis nagyon nehéz megválaszolni őket. Trénerként főleg reziliencia fejlesztést, csapat integrációs programokat tartok, szakmai személyiség fejlesztési csoportokat, coaching és szupervízió fejlesztéseket.

És még mi van jelen az életemben?
... és sok lelkesedés, amit tudok szétosztani a világomban amiben fejlődöm az ügyfeleim által.
... és hála, hogy azt csinálhatom szakmailag is amit szeretek, és ez energiával tölt fel.

A lelkesedésről: Valójában a lelkesedés egy olyan 'alkímia eredménye', amit a Vágy indít el. A jelen öröme, a jelenlété, amely energiát ad a jövő építéséhez. Az élet felé irányul, a pozitív irányában. Amikor a vágyaink autentikusak, akkor azok felszabadulnak minden függőségtől és látható lesz a lelkesedésünk. A jelenléte azt bizonyítja, hogy jó úton vagyunk. Önmagunkhoz vezető irányjelzőt találhatjuk meg ezáltal és ez velünk van a szabadság nehéz útján. Az idő nem számít, csak akcióban vagyunk. A lelkesedés által vezetve az életünknek valódi értelme lesz.

Coachként, szupervizorként, az a célom, hogy a kliensem kerüljön minél közelebb a saját maga "meztelen" oki működéséhez az önreflexió által a coaching folyamatokban. Meztelen alatt azt értem, hogy önmaga előtt ne kozmetikázza saját állapotát, attitűdjét. Ezzel egy időben a külvilág irányába is autentikus lehessen. Ez által tud önmaga lenni, nem mások, a külvilág elvárásainak megfelelni csupán.

Coachként és szupervizorként megtapasztaltam, hogy a munkánkban (mint mindannyian, akik emberekkel dolgozunk ) a személyiségünk és az önismeretünk fejlesztése alapvető fontosságú, mivel a szakmai személyiségünkkel dolgozunk nap mint nap. Hatékonyságunkat, szellemi és lelki vitalitásunkat, egyensúlyunkat úgy tudjuk fenntartani, ha figyelünk önmagunkra, megértjük érzékeny pontjainkat és fejlesztjük szakmai személyiségünket.

Hiszek abban, hogy a minőségi coaching / szupervízió nem csak a célelérést szolgálja, hanem értelmi és érzelmi intelligencia fejlesztése is egyben. A coaching által magasabb szintre kerülünk az elért célon túl.

A rendszerszemlélet, a tudatosság és a felelősség felvállalása önmagunkkal és a környezetünkkel szemben velejárói a professzionális munkámnak. Hiszem és tapasztalom, hogy minden szakmai vagy magánéleti megakadás mögött egy "aktuális képesség" rejlik, aminek a felismerése által túlhaladhatjuk a dilemmáinkat.

És a reziliencia? A legjobb definíció: Egy sokk hatására, olyan helyzetbe kerülhetünk, amikor a régi kliséink már nem tudnak megoldást nyújtani. Ilyenkor a reziliens egyén ki tud jönni a "zsákutcából" és aktiválja a tudatos és tudattalan tartalmait. Ezek a korábban elkülönült tartalmak "új kapcsolódásokat" hoznak létre, amelyből megszületnek az új megoldások. A reziliens személy egy magasabb szintre lép a megoldási stratégiáiban és saját fejlődésére fordítja azt, ami mást összetör.

A reziliencia fejlesztés és szupervízió a szakmai szerelmem, amiben azért is tudok kiteljesedni, mert a kettő együtt a leghatékonyabb eszköze annak az alattomos, észrevétlen szindrómának amit úgy hívnak, hogy burn out. Az állandósult stressz az életünkben szinte észrevétlenül a burn out felé sodor sokunkat. Ezzel a programmal, fél éven keresztül van lehetősége mindenkinek, hogy segítsen önmagán, megelőzze a burn out állapotot.

Másik nagy fókusz az életemben az érzelmi és spirituális intelligencia a személyiség fejlesztésben. Ez egy állandóság az életemben, a fejlesztések alatt mellék hatásként jelennek meg. Akárcsak az önismeret.


A hónap embere
2015. június
2015. február
2015. január
2014. december
2014. november
2014. október
2014. szeptember
2014. július
2014. április
2014. március
2013. november
2013. október
2013. augusztus
2013. március
2013. február
2012. december
2012. november
2012. augusztus
2012. április
2012. március
2012. február
2011. november
2011. szeptember
2011. június
2011. május
2011. április
2011. március
 


VÁLLALATOKNAKCSALÁDOKNAK
Családi tervező rendelése
Kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

LEGOLVASOTTABB CIKKEK
Egy amerikai férfi, John Wood, akiről talán sose hallottunk nagyjából ötször tö...
Aludj jól!
Észrevettem, hogy az utóbbi években egyre több olyan emberrel ta...
A kommunikáció 10 aranyszabálya
Nem csupán pszichológusként, de üzletemberként, figyelmes társké...
Négy komoly tévhit a testbeszédről – Valóban érted a nonverbális jeleket?
Gyakori félreértés, hogy a testbeszéd vagy a nonverbális kommuni...
Teljesítményt gátló kiáltás
Bizonyára mindannyiunk számára ismerős már az a tenisz meccseken...
PARTNEREINKGYORS SZAKEMBER KERESŐAJÁNLÓ
"Mit kezdjek a gyerekkel, aki tíz év versenysport után egyszerűen abba akarja h...
Van 5 perced magadra? Csatlakozz Te is!

Azért, hogy minél több olvasónknak sikerüljön, Februá...
Van 5 perced magadra? Csatlakozz Te is!

Azért, hogy minél több olvasónknak sikerüljön...


ESEMÉNYNAPTÁR
2017. december 11. 19:52


CÍMKEFELHŐ