Zalai-Zempléni Zsófia
 

Zalai-Zempléni Zsófia

Munkahely: Consciousness Coach®, mediátor
zsofia.coaching@gmail.com
www.zemplenizsofia.com


Bemutatkozás
"Legbenső félelmünk nem az, hogy alkalmatlanok vagyunk. Legbenső félelmünk az, hogy hatalmunk nem ismer mértéket. Nem sötétségünk, hanem ragyogásunk ijeszt meg leginkább bennünket. Azt kérdezzük magunktól: Ki vagyok én, hogy briliáns, ragyogó, tehetséges, bámulatos legyek? Ki vagy te voltaképpen, hogy ne lehetnél mindez? ... Amint engedjük saját fényünket világítani, önkéntelenül megengedjük másoknak, hogy ugyanezt tegyék."
(Marianne Williamson: Visszatérés a szeretethez)

A fenti sokat és sokak által idézett öntudat és önbizalom építő sorok tökéletesen kifejezik a Magyarországon eddig kevéssé ismert Consciousness Coaching® (önismeret-öntudat-önbizalom 'edzés') módszer lényegét.

A coach a foglalkozásokon
  • kölcsönös bizalmon és tiszteleten alapuló kapcsolatot alakít ki,
  • nyitott és erőteljes kérdéseket tesz fel,
  • a mélyebb tudatosság feltárását elősegítő ismereteket ad át,
s mindezek alapján segít a résztvevőknek erősségeik és gyengeségeik megismerésében, belső énjük és mélyebb tudatszintjeik fel-tárásában és nagyobb fokú tudatosság elérésében.

A coaching folyamatában végig a jelenre összpontosítjuk a figyelmet, jövőorientált módon és céllal (ebben is különbözik a hagyományos terápiától, ahol a hangsúly a múlt feldolgozásán van).
A sikeres coaching folyamat eredményeképpen hihetetlen gyors ütemben kiteljesedik a résztvevő, megnő tisztánlátása, kreativitása, jól-léte, öntudata és tudatossága is. A tudatosság erősítése nagyon fontos, mert ezáltal válunk képessé arra, hogy megteremtsük a magunk számára kívánatos világot, értelmes, magasabb rendű célokat kitűző és megvalósító életet éljünk. A Consciousness Coaching® alaptétele, hogy az ember BÁRMI olyat képes elérni és megteremteni életében, amiben IGAZÁN hisz, amire valóban vágyik.

A mediáció (magyarul közvetítés) általánosságban békés úton történő vitarendezés; egy sajátos kommunikációs módszer, amely során a felek egy semleges harmadik fél, a mediátor segítségével saját maguk keresnek és találnak megoldást a konfliktusaik kezelésére. A mediátornak az a feladata, hogy a tárgyalópartnereket egy szintre hozva – a felek közötti indulatok fékezésével, a különbségek kiegyenlítésével, az erőegyensúly biztosításával, valamint a konstruktív párbeszéd kialakítása révén – kézben tartsa, felügyelje a felek közti tárgyalást, feltárja a problémák mögött meghúzódó érdekeket, mindezt annak érdekében, hogy a jövőre összpontosítva egy olyan megoldás születhessen, amelyben mindkét fél érdekei érvényesülnek, így mindenki nyertesnek érzi magát.

"Nem a problémák okozzák a konfliktust, hanem az, ahogyan kezeljük őket."
(Kurt Faller)

Eddigi tapasztalatom szerint mind a Consciousness Coaching®, mind a mediáció módszere fantasztikusan működik, nekem hivatásom és életcélom, hogy legjobb tudásom szerint segítsem a hozzám fordulókat.

Részletes információk
Könyvajánló
Filmajánló
Zalai-Zempléni Zsófia írásaiVÁLLALATOKNAKCSALÁDOKNAK
Családi tervező rendelése
Kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

LEGOLVASOTTABB CIKKEK
Egy amerikai férfi, John Wood, akiről talán sose hallottunk nagyjából ötször tö...
Teljesítményt gátló kiáltás
Bizonyára mindannyiunk számára ismerős már az a tenisz meccseken...
A kommunikáció 10 aranyszabálya
Nem csupán pszichológusként, de üzletemberként, figyelmes társké...
Ijesztgetés helyett példamutatás
Hogyan történjék a környezeti nevelés? Hogyan állítsuk helyre az...
Philip Zimbardo: Hogyan válnak az átlagos emberek szörnyetegekké... vagy hősökké
Philip Zimbardo tudja, milyen könnyen válnak a jó emberek gonoss...
PARTNEREINKGYORS SZAKEMBER KERESŐAJÁNLÓ
"Mit kezdjek a gyerekkel, aki tíz év versenysport után egyszerűen abba akarja h...
Van 5 perced magadra? Csatlakozz Te is!

Azért, hogy minél több olvasónknak sikerüljön, Február...
Van 5 perced magadra? Csatlakozz Te is!

Azért, hogy minél több olvasónknak sikerüljön...


ESEMÉNYNAPTÁR
2017. november 24. 01:01


CÍMKEFELHŐ