Tóth Dániel
 

Tóth Dániel

Munkahely: Napszikra Terápiás Stúdió
Cím: 1063 Budapest VI. kerület, Bajnok utca 1.
tothdaniel01@gmail.com
www.napszikra.hu/terapeuta/toth-daniel


Bemutatkozás
"Ismerd meg önmagad!"

A fenti bölcselet, számomra soha véget nem érő üzenetet hordoz. Amióta az eszemet tudom, mindig válaszokat kerestem. Olyan kérdésekre, amik mindenkit foglalkoztatnak és olyanokra is, amit a legtöbb ember fel sem tesz. Intenzív keresésem és kíváncsiságom sokfelé elvezetett, végül az önismeret útján kötöttem ki, pszichológus lettem. Hiszem, hogy önmagunk jobb megismerésén keresztül a világot is jobban megérthetjük, beleértve problémáinkat is.

Szakmai munkámban abban igyekszem segíteni embertársaimnak, hogy saját válaszaikat önmagukban meglelve, életüket tudatosan vezetve, minél teljesebb, boldogabb életet élhessenek.

A mai kor embere egy egész sor olyan új kihívással néz szembe, amelyek miatt fontos, hogy tanulni, fejlődni tudjon. Ilyen újszerű jelenség például az internet, közösségi oldalak, és számítógépes játékok világa. A téma közel áll hozzám, és az utóbbi években, több ízben is alkalmam nyílt ezt kutatni.

Egyre inkább átlátom, hogy annak ellenére, mennyire elterjedt és dinamikusan fejlődő jelenségről van szó, zömmel csak előítéletek, és elfogult részinformációk jutnak el legtöbbekhez, valójában keveset tudunk róla. Ez késztetett arra, hogy minél több fórumon keresztül igyekezzek egyfajta ismeretterjesztő szerepet betölteni az érdeklődő szülők, tanárok, felhasználók számára, akik szeretnék a jelenséget jobban megérteni. Annak káros vetületeit elkerülve kiaknázni a benne rejlő elképesztő lehetőségeket.

Kiemelt módszerem a FÓKUSZOLÁS ennek alapjairól - röviden:
A Fókuszolás Eugene T. Gendlin filozófus és pszichoterapeuta nevéhez fűződik. Egyedülálló módszerének két alapgondolata, hogy bennünk zsigeri szinten megtalálható minden problémánk kulcsa, vagyis ha képesek vagyunk befelé a belső érzékletekre odafigyelni, akkor az által új felismerésekhez juthatunk. A másik meghatározó gondolata, hogy mindenki képes megérteni önmagát, ezáltal önerejéből megoldani a problémáit.
Fókuszban így elsősorban az érzések, és még inkább a testi érzetek állnak, egyfajta elfogadó attitűdön, az "itt és most" alapú fókuszán keresztül.

A Fókusz folyamat során figyelmet kaphatnak mindazok a belső érzeteink, amiket a hétköznapok rohanása közepette gyakran figyelmen kívül hagyunk. A fókuszolás folyamán ezek a testi érzések kaphatnak figyelmet, ezáltal rálelhetünk azok jelentésére, hozzásegítve bennünket egy-egy helyzet, lelkiállapot és végső soron, önmagunk teljesebb megértéséhez. Ennek következtében problémáink gyakran maguktól oldódni képesek, egyben fizikai közérzetünkre, egészségünkre is jótékony hatással lehet.
Ajánlom mindenkinek, aki mélyebb önismeretre vágyik, szeretne változtatni életén, vagy közérzetén, esetleg szeretné tudatosabban megélni mindennapjait.


Részletes információk
Könyvajánló
Filmajánló
Tóth Dániel írásaiVÁLLALATOKNAKCSALÁDOKNAK
Családi tervező rendelése
Kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

LEGOLVASOTTABB CIKKEK
Egy amerikai férfi, John Wood, akiről talán sose hallottunk nagyjából ötször tö...
Aludj jól!
Észrevettem, hogy az utóbbi években egyre több olyan emberrel ta...
A kommunikáció 10 aranyszabálya
Nem csupán pszichológusként, de üzletemberként, figyelmes társké...
Teljesítményt gátló kiáltás
Bizonyára mindannyiunk számára ismerős már az a tenisz meccseken...
Négy komoly tévhit a testbeszédről – Valóban érted a nonverbális jeleket?
Gyakori félreértés, hogy a testbeszéd vagy a nonverbális kommuni...
PARTNEREINKGYORS SZAKEMBER KERESŐAJÁNLÓ
"Mit kezdjek a gyerekkel, aki tíz év versenysport után egyszerűen abba akarja h...
Van 5 perced magadra? Csatlakozz Te is!

Azért, hogy minél több olvasónknak sikerüljön, Februárt...
Van 5 perced magadra? Csatlakozz Te is!

Azért, hogy minél több olvasónknak sikerüljön, Februárt...


ESEMÉNYNAPTÁR
2017. december 13. 06:36


CÍMKEFELHŐ