Schmidtné Balás Eszter
 

Schmidtné Balás Eszter

Munkahely: Seneca Stúdió Alapítvány a Dadogókért
Cím: 2040 Budaörs, Fodros u. 25.
balase@senecabeszedstudio.hu
www.senecabeszedstudio.hu


Bemutatkozás
Még igen fiatal voltam, amikor 1974-ben Montágh Imre ajánlására lámpaláztól dobogó szívvel először botorkáltam le a Pinceszínház lépcsőin. Ez akkor hazánk egyik legszínvonalasabb amatőr színjátszó csoportja volt. Igazi megtiszteltetés Imrétől, hogy alkalmasnak tartott a feladatra, hogy ott színpadi beszédet oktathassak. Akkor persze nem gondoltam, hogy több mint 30 év múlva alkalmam lesz így, egy honlapon (hol volt akkor még az internet!!!) is nyilvános köszönetet mondani neki azért a sok maradandó élményért, amelyben a beszédépítő munka során részem lehetett.

Ugyanebben az évben végeztem a logopédia szakon.

Főiskolai tanulmányaimmal párhuzamosan táncdalénekléssel foglalkoztam. A diploma megszerzése után egy laza mozdulattal a kukába hajítottam a repertoáromat tartalmazó, zongorakísérők számára lejegyzett kottáimat. Ez nagy hiba volt. De jó lenne ma néha egy-egy kellemes baráti összejövetelen énekelgetni belőle!

Elhatároztam, hogy jó logopédus lesz belőlem, belevetettem magam a munkába. Először 4 évig egy nevelőotthonban, majd 16 évig egy nevelési tanácsadóban dolgoztam. Itt nagy érdeklődéssel fordultam a pszichológia tudománya felé, sokat képeztem magam. Munkaközösség vezető lettem, a kerületi beszédjavító munka mellett állandóan beszédtechnika tréningeket vezettem. 10 évig tanítottam beszédet a Vörösmarty Gimnázium drámatagozatos osztályában.

Két év müncheni tartózkodás után hazatérve új utakat kerestem a szakmai életben. Így hoztuk létre férjemmel és tulajdonos társammal 1994-ben az Alapítvány a Dadogókért nevű civil szervezetet, majd 1997-ben a Seneca Beszéd Stúdiót.

Kiemelkedő szakmai munkámért a Démoszthenész Egyesülettől a mesterlogopédusi kitüntető címet, a Fonetikai és Logopédiai Társaságtól Kempelen Farkas érdemérmet kaptam. A Csoportanalítikus Kiképző Társaságnál tréneri kompetenciám erősítése érdekében "csoportvezető" minősítést szereztem.

Szívesen vállalom a pöszeség, diszlexia, diszgráfia, diszkalkulia, hadarás, diszfónia, orrhangzós beszéd javítását. Hosszabb ideig foglalkoztam magatartászavaros gyerekek, autisták, enyhe- és középsúlyos értelmi fogyatékosok, nagyothallók, mozgássérültek beszédfejlesztésével.

Kiemelkedő érdeklődési köröm a beszédtechnika és kommunikáció fejlesztés, valamint a dadogás terápiája. Mindkettőt évek óta oktatom posztgraduális tanfolyamokon az érdeklődő kollégáknak. A közelmúltban könyvem jelent meg Képes könyv a dadogásról és más dolgokról címmel.

Elég jól beszélek németül és egy kicsit angolul.

Szeretem a zenét, a mozit, szívesen úszom, énekelek, olvasok, kirándulok, utazom.

Kutyám Muki, cicám Berci.Részletes információk
Térkép
Schmidtné Balás Eszter írásaiVÁLLALATOKNAKCSALÁDOKNAK
Családi tervező rendelése
Kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

LEGOLVASOTTABB CIKKEK
Egy amerikai férfi, John Wood, akiről talán sose hallottunk nagyjából ötször tö...
Aludj jól!
Észrevettem, hogy az utóbbi években egyre több olyan emberrel ta...
A kommunikáció 10 aranyszabálya
Nem csupán pszichológusként, de üzletemberként, figyelmes társké...
Teljesítményt gátló kiáltás
Bizonyára mindannyiunk számára ismerős már az a tenisz meccseken...
Négy komoly tévhit a testbeszédről – Valóban érted a nonverbális jeleket?
Gyakori félreértés, hogy a testbeszéd vagy a nonverbális kommuni...
PARTNEREINKGYORS SZAKEMBER KERESŐAJÁNLÓ
"Mit kezdjek a gyerekkel, aki tíz év versenysport után egyszerűen abba akarja h...
Van 5 perced magadra? Csatlakozz Te is!

Azért, hogy minél több olvasónknak sikerüljön, Február...
Van 5 perced magadra? Csatlakozz Te is!

Azért, hogy minél több olvasónknak sikerüljön, F...


ESEMÉNYNAPTÁR
2017. december 14. 01:17


CÍMKEFELHŐ