Saródy Vera
 

Saródy Vera

Cím: 2030 Érd, Domokos u. 12.
sarodyv@t-online.hu
www.sarodyvera.hu


Bemutatkozás
– A humanisztikus pszichológia ... művészetterápia ... relaxáció ... egyensúly ... – Szavak. – Hogyan lehet elréni? – Eszköz – Miért? – Mi okkal ... vagy ... mi céllal? – Talán. Mely filozófiai rendszer szerint szervezzem életemet? Hogyan találom meg a saját egyéniségemnek megfelelő egyensúlyt? A fenti kérdések csak az első lépések. Magam is végigjártam (?) ... jártam azon az úton, amit a fenti krédések indítottak el. Jelenlegi munkaterületeim is ezen út elágazásai. – Mint pszicholgus, legfontosabbnak tartom, hogy a kötetlen (vagy tervezett tematikájú) beszlgetések során megfogalmazódhasson mindenkiben a kötöttségektől mentes vágy, hogy milyen életet szeretne élni. Ez nem egyszerű, hiszen mindannyian társadalmi közegben élünk, szeretteink élete sokszor fontosabbnak tűnik, mint sajátunk. „Serdülő fiával nyaraló anya, aki az éttermi ebéd közepén rájön, hogy ő mégsem szereti a rántott csirkét... Vajon miért? Mert fia 34 másodperc alatt megette a sajátját, és éhesen néz körbe.”Mégis a Dalai Láma sorai jutnak eszembe:„A könyörületesség gyakorlását talán úgy kezdhetjük: először kívánjuk azt, hogy mi magunk szabaduljunk meg a szenvedéseinktől. Erősítsük magunkban ezt az érzést, azután terjesszük ki másokra is.” A teher súlya alatt összeroppanó családfő, a monotonitásba belebutuló kisgyerekes anya két okból nem lehet hasznára a családnak: elfáradva mindketten szétesnek és képtelenek lesznek feladataik ellátására; ÉS az általuk festett felnőttkép nem kívánataos a gyerekek számára. Így ők majd nem akarnak felnőttek lenni. És indul a második kör, a tudattalan ellenállások világában.
– Mint coach, lényegesen konkrétabb kérdések foglalkoztatnak: általában a célkitűzés hozza hozzám az embereket, innen már a megfelelő eszköz kiválasztása és végigvitele a feladat. Célratörő technika, gyors eredmény. Másfajta erőfeszítést igényel a coachy-tól.
Az egyéni terápia és a coaching keveredése a legnehezebb feladat. Talán ezért is olyan hatékony. Igénybe vesz pszichológust és klienst egyaránt, fárasztó, néha a kellemetlenség határáig konfrontatív.
– Mint tréner máshogy látom a csoportot szervezeti tréning keretein belül és máshogy nyílt tréningen. Legjobban a művészetterápiás vagy a relaxációs csoportban érzem magam. Ezek hatása sokszor megfogalmazhatatlan, mégis kézzelfogható: Időstrukturálaás, a világ dolgai között egyszerűbb eligazodás, a relácók átláthatóséga, a célok megfogalmazhatóséga, a viszonyok kirajzolódása...

Részletes információk
Térkép
Könyvajánló
Filmajánló
Saródy Vera írásaiVÁLLALATOKNAKCSALÁDOKNAK
Családi tervező rendelése
Kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

LEGOLVASOTTABB CIKKEK
Egy amerikai férfi, John Wood, akiről talán sose hallottunk nagyjából ötször tö...
Aludj jól!
Észrevettem, hogy az utóbbi években egyre több olyan emberrel ta...
A kommunikáció 10 aranyszabálya
Nem csupán pszichológusként, de üzletemberként, figyelmes társké...
Teljesítményt gátló kiáltás
Bizonyára mindannyiunk számára ismerős már az a tenisz meccseken...
Négy komoly tévhit a testbeszédről – Valóban érted a nonverbális jeleket?
Gyakori félreértés, hogy a testbeszéd vagy a nonverbális kommuni...
PARTNEREINKGYORS SZAKEMBER KERESŐAJÁNLÓ
"Mit kezdjek a gyerekkel, aki tíz év versenysport után egyszerűen abba akarja h...
Van 5 perced magadra? Csatlakozz Te is!

Azért, hogy minél több olvasónknak sikerüljön, Február...
Van 5 perced magadra? Csatlakozz Te is!

Azért, hogy minél több olvasónkn...


ESEMÉNYNAPTÁR
2017. december 13. 06:37


CÍMKEFELHŐ