Kuna Gábor pszichológus
 

Kuna Gábor

Munkahely: emPatika
onsegito1@gmail.com
http://www.empatika.net/


Bemutatkozás
Pszichológusként és trénerként több mint tíz éve foglalkozom emberekkel, csoportokkal. Az ELTE pszichológia szakán végeztem tanácsadás- és egészségpszichológia szakirányon. Kalandos úton jutottam el a pszichológiához. A pályámat műszerészként, majd informatikusként kezdtem. Később – már egyetemi hallgatóként – egy civil szervezetben kezdtem dolgozni, ahol megismerkedtem a szervezet- és közösségfejlesztéssel, a tréning műfajával. Rengeteg képzésben vettem részt a legkülönbözőbb területeken, a konfliktuskezeléstől, a helyi demokrácia építésén át a vészhelyzeti kommunikációig. Dolgoztam fiatalokkal, idősekkel, romákkal, munkanélküliekkel Magyarországon, és Európa számos országában.

Most, pszichológusként, pár- és családterápiás tanácsadóként tekinthetném a korábbi életpályám állomásait kitérőknek, zsákutcáknak. Mégsem így gondolok rájuk, hanem inkább hálás vagyok, hogy ennyi tapasztalatot szerezhettem az emberi lélek, és a csoportok dinamikájáról, a konfliktusok természetéről, és ezek megoldásairól, és a kommunikáció szabályszerűségeiről. Pszichológusként igyekszem a műszaki területeken elsajátított rendszerszemléletet, objektivitást, és eredményközpontú megközelítést is sikeresen alkalmazni.

Szívesen dolgozom munkahelyi konfliktusokkal és kudarcokkal, felnőttkori pályaválasztással, és élethelyzeti döntésekkel, de a szívemhez mégis a család- és párterápia áll a legközelebb. Mindig elbűvöl a család, mint rendszer bonyolultsága, de rugalmassága, és alkalmazkodóképessége is. Hiszek benne, hogy egy látszólag reménytelen helyzet mélyén is meg lehet találni azokat az erőforrásokat, amelyek a gyógyuláshoz, a megújuláshoz vezetnek. Munkám során megértéssel, türelemmel, támogatással, de az eredményekre koncentrálva és hatékonyan igyekszem segíteni.

Részletes információkVÁLLALATOKNAKCSALÁDOKNAK
Családi tervező rendelése
Kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

LEGOLVASOTTABB CIKKEK
A légúti hurutos megbetegedések mellett a másik leggyakrabban előforduló betegs...
Teljesítményt gátló kiáltás
Bizonyára mindannyiunk számára ismerős már az a tenisz meccseken...
Philip Zimbardo: Hogyan válnak az átlagos emberek szörnyetegekké... vagy hősökké
Philip Zimbardo tudja, milyen könnyen válnak a jó emberek gonoss...
Az óvodai beszoktatás lélektana
Páli Patrícia cikksorozata az óvodai életről felnőtteknek.
...
Könyvtárak a jobb életért
Egy amerikai férfi, John Wood, akiről talán sose hallottunk nagy...
PARTNEREINKGYORS SZAKEMBER KERESŐAJÁNLÓ
"Mit kezdjek a gyerekkel, aki tíz év versenysport után egyszerűen abba akarja h...
Van 5 perced magadra? Csatlakozz Te is!

Azért, hogy minél több olvasónknak sikerüljön...
Van 5 perced magadra? Csatlakozz Te is!

Azért, hogy minél több olvasónknak sikerüljö...


ESEMÉNYNAPTÁR
2017. október 20. 23:28


CÍMKEFELHŐ