Kuna Gábor pszichológus
 

Kuna Gábor

Munkahely: emPatika
onsegito1@gmail.com
http://www.empatika.net/


Bemutatkozás
Pszichológusként és trénerként több mint tíz éve foglalkozom emberekkel, csoportokkal. Az ELTE pszichológia szakán végeztem tanácsadás- és egészségpszichológia szakirányon. Kalandos úton jutottam el a pszichológiához. A pályámat műszerészként, majd informatikusként kezdtem. Később – már egyetemi hallgatóként – egy civil szervezetben kezdtem dolgozni, ahol megismerkedtem a szervezet- és közösségfejlesztéssel, a tréning műfajával. Rengeteg képzésben vettem részt a legkülönbözőbb területeken, a konfliktuskezeléstől, a helyi demokrácia építésén át a vészhelyzeti kommunikációig. Dolgoztam fiatalokkal, idősekkel, romákkal, munkanélküliekkel Magyarországon, és Európa számos országában.

Most, pszichológusként, pár- és családterápiás tanácsadóként tekinthetném a korábbi életpályám állomásait kitérőknek, zsákutcáknak. Mégsem így gondolok rájuk, hanem inkább hálás vagyok, hogy ennyi tapasztalatot szerezhettem az emberi lélek, és a csoportok dinamikájáról, a konfliktusok természetéről, és ezek megoldásairól, és a kommunikáció szabályszerűségeiről. Pszichológusként igyekszem a műszaki területeken elsajátított rendszerszemléletet, objektivitást, és eredményközpontú megközelítést is sikeresen alkalmazni.

Szívesen dolgozom munkahelyi konfliktusokkal és kudarcokkal, felnőttkori pályaválasztással, és élethelyzeti döntésekkel, de a szívemhez mégis a család- és párterápia áll a legközelebb. Mindig elbűvöl a család, mint rendszer bonyolultsága, de rugalmassága, és alkalmazkodóképessége is. Hiszek benne, hogy egy látszólag reménytelen helyzet mélyén is meg lehet találni azokat az erőforrásokat, amelyek a gyógyuláshoz, a megújuláshoz vezetnek. Munkám során megértéssel, türelemmel, támogatással, de az eredményekre koncentrálva és hatékonyan igyekszem segíteni.

Részletes információkVÁLLALATOKNAKCSALÁDOKNAK
Családi tervező rendelése
Kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

LEGOLVASOTTABB CIKKEK
Egy amerikai férfi, John Wood, akiről talán sose hallottunk nagyjából ötször tö...
Aludj jól!
Észrevettem, hogy az utóbbi években egyre több olyan emberrel ta...
A kommunikáció 10 aranyszabálya
Nem csupán pszichológusként, de üzletemberként, figyelmes társké...
Négy komoly tévhit a testbeszédről – Valóban érted a nonverbális jeleket?
Gyakori félreértés, hogy a testbeszéd vagy a nonverbális kommuni...
Teljesítményt gátló kiáltás
Bizonyára mindannyiunk számára ismerős már az a tenisz meccseken...
PARTNEREINKGYORS SZAKEMBER KERESŐAJÁNLÓ
"Mit kezdjek a gyerekkel, aki tíz év versenysport után egyszerűen abba akarja h...
Van 5 perced magadra? Csatlakozz Te is!

Azért, hogy minél több olvasónkn...
Van 5 perced magadra? Csatlakozz Te is!

Azért, hogy minél több olvasónknak ...


ESEMÉNYNAPTÁR
2017. december 11. 20:03


CÍMKEFELHŐ