Himer Csilla
 

Himer Csilla

Munkahely: pénzügyi életvezetési coach
Cím: 3231 Gyöngyössolymos, Kiss Ignác út 9
info@eletdesign.hu
http://eletdesign.hu


Bemutatkozás
Alapvégzettségem és pedagógiai-pszichológiai érdeklődésem okán pénzügyi neveléssel, pénzügyi intelligencia oktatásával kezdtem el foglalkozni. Ügyfeleim fejlődése azonban nem volt zökkenőmentes: hiába tudták, min kell változtatniuk és hogyan, legtöbbjüknél nem volt meg az a motiváció, amelyik meg tudta volna adni nekik a kezdő lökést a változtatáshoz. Ekkor kezdtem el olyan eszköz, módszer után kutatni, amellyel ügyfeleimet ezen a téren is segíteni tudtam. Így találtam rá a coachingra.

A coachinggal látványos javulást tudtam elérni minden ügyfelemnél: bár a pénzügyek az egyik "legmakacsabb", "legnyűgösebb" faktora életünknek, mégis viszonylag rövid idő alatt sokkal jobb eredményeket tudtunk elérni az ügyfelekkel közösen. Ennek három okát látom:

- egyrészt a coaching személyre szabott abban az értelemben, hogy az ügyfél személyiségének, igényeinek, erősségeinek leginkább megfelelő módon tud fejlődni, problémájára megoldást találni
- másrészt olyan energizáló, motivációs eszköz volt a kezemben, amelynek segítségével az ügyfelek kitartását, céltudatosságát lehetett fokozni
- harmadrészt pedig a coaching a maga komplex szemléletével tágabb összefüggésekbe volt képes helyezni a pénzügyi problémákat, akár azokat is, amelyeket tinédzser gyermekükkel éltek meg.

Ez utóbbi szempont volt az, amely a holisztikus coaching irányába vitt. Bár szakterületem a pénzügyi életvezetési coaching, működésem során a legnagyobb tanulság, amelyet le kellett vonnom, hogy minden mindennel összefügg. A pénzügyek ugyanis sokszor úgy működnek, mint a lakmuszpapír: valamilyen egészen más életterületen meghúzódó problémát jeleznek. Volt már rá példa, hogy pénzügyi problémával hozzám forduló ügyféllel néhány kérdés után párkapcsolati coachingot vezettem le, de ugyanez fordítva is igaz: karrierproblémák gyökere is lehet az, hogy pénzügyi hiedemelmeink foglyai vagyunk.

Bátran fordulhat hozzám mindenki, aki a pénzügyi gondolkodásmódját szeretné sínre tenni, vagy éppen az egyensúlyt szeretné megtalálni a különböző életterületek között. Egyet ígérhetek: rengeteget fogunk játszani! (Három gyerek anyjaként ugyanis játékmániás is vagyok...:)))

Részletes információk
Könyvajánló
Filmajánló
Himer Csilla írásaiVÁLLALATOKNAKCSALÁDOKNAK
Családi tervező rendelése
Kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

LEGOLVASOTTABB CIKKEK
Egy amerikai férfi, John Wood, akiről talán sose hallottunk nagyjából ötször tö...
Aludj jól!
Észrevettem, hogy az utóbbi években egyre több olyan emberrel ta...
A kommunikáció 10 aranyszabálya
Nem csupán pszichológusként, de üzletemberként, figyelmes társké...
Négy komoly tévhit a testbeszédről – Valóban érted a nonverbális jeleket?
Gyakori félreértés, hogy a testbeszéd vagy a nonverbális kommuni...
Teljesítményt gátló kiáltás
Bizonyára mindannyiunk számára ismerős már az a tenisz meccseken...
PARTNEREINKGYORS SZAKEMBER KERESŐAJÁNLÓ
"Mit kezdjek a gyerekkel, aki tíz év versenysport után egyszerűen abba akarja h...
Van 5 perced magadra? Csatlakozz Te is!

Azért, hogy minél több olvasónknak sikerüljön, Februárt...
Van 5 perced magadra? Csatlakozz Te is!

Azért, hogy minél több olvasónknak sikerüljön, Fe...


ESEMÉNYNAPTÁR
2017. december 11. 19:57


CÍMKEFELHŐ