Himer Csilla
 

Himer Csilla

Munkahely: pénzügyi életvezetési coach
Cím: 3231 Gyöngyössolymos, Kiss Ignác út 9
info@eletdesign.hu
http://eletdesign.hu


Bemutatkozás
Alapvégzettségem és pedagógiai-pszichológiai érdeklődésem okán pénzügyi neveléssel, pénzügyi intelligencia oktatásával kezdtem el foglalkozni. Ügyfeleim fejlődése azonban nem volt zökkenőmentes: hiába tudták, min kell változtatniuk és hogyan, legtöbbjüknél nem volt meg az a motiváció, amelyik meg tudta volna adni nekik a kezdő lökést a változtatáshoz. Ekkor kezdtem el olyan eszköz, módszer után kutatni, amellyel ügyfeleimet ezen a téren is segíteni tudtam. Így találtam rá a coachingra.

A coachinggal látványos javulást tudtam elérni minden ügyfelemnél: bár a pénzügyek az egyik "legmakacsabb", "legnyűgösebb" faktora életünknek, mégis viszonylag rövid idő alatt sokkal jobb eredményeket tudtunk elérni az ügyfelekkel közösen. Ennek három okát látom:

- egyrészt a coaching személyre szabott abban az értelemben, hogy az ügyfél személyiségének, igényeinek, erősségeinek leginkább megfelelő módon tud fejlődni, problémájára megoldást találni
- másrészt olyan energizáló, motivációs eszköz volt a kezemben, amelynek segítségével az ügyfelek kitartását, céltudatosságát lehetett fokozni
- harmadrészt pedig a coaching a maga komplex szemléletével tágabb összefüggésekbe volt képes helyezni a pénzügyi problémákat, akár azokat is, amelyeket tinédzser gyermekükkel éltek meg.

Ez utóbbi szempont volt az, amely a holisztikus coaching irányába vitt. Bár szakterületem a pénzügyi életvezetési coaching, működésem során a legnagyobb tanulság, amelyet le kellett vonnom, hogy minden mindennel összefügg. A pénzügyek ugyanis sokszor úgy működnek, mint a lakmuszpapír: valamilyen egészen más életterületen meghúzódó problémát jeleznek. Volt már rá példa, hogy pénzügyi problémával hozzám forduló ügyféllel néhány kérdés után párkapcsolati coachingot vezettem le, de ugyanez fordítva is igaz: karrierproblémák gyökere is lehet az, hogy pénzügyi hiedemelmeink foglyai vagyunk.

Bátran fordulhat hozzám mindenki, aki a pénzügyi gondolkodásmódját szeretné sínre tenni, vagy éppen az egyensúlyt szeretné megtalálni a különböző életterületek között. Egyet ígérhetek: rengeteget fogunk játszani! (Három gyerek anyjaként ugyanis játékmániás is vagyok...:)))

Részletes információk
Könyvajánló
Filmajánló
Himer Csilla írásaiVÁLLALATOKNAKCSALÁDOKNAK
Családi tervező rendelése
Kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

LEGOLVASOTTABB CIKKEK
A légúti hurutos megbetegedések mellett a másik leggyakrabban előforduló betegs...
Teljesítményt gátló kiáltás
Bizonyára mindannyiunk számára ismerős már az a tenisz meccseken...
Philip Zimbardo: Hogyan válnak az átlagos emberek szörnyetegekké... vagy hősökké
Philip Zimbardo tudja, milyen könnyen válnak a jó emberek gonoss...
Az óvodai beszoktatás lélektana
Páli Patrícia cikksorozata az óvodai életről felnőtteknek.
...
Könyvtárak a jobb életért
Egy amerikai férfi, John Wood, akiről talán sose hallottunk nagy...
PARTNEREINKGYORS SZAKEMBER KERESŐAJÁNLÓ
"Mit kezdjek a gyerekkel, aki tíz év versenysport után egyszerűen abba akarja h...
Van 5 perced magadra? Csatlakozz Te is!

Azért, hogy minél több olvasónknak sikerüljön, Februá...
Van 5 perced magadra? Csatlakozz Te is!

Azért, hogy minél több olvasónknak sikerüljö...


ESEMÉNYNAPTÁR
2017. október 20. 23:26


CÍMKEFELHŐ