Dr. Fehér Gabriella
 

Dr. Fehér Gabriella

Cím: 1158 Budapest XV. kerület, Késmárk utca 14/B. fszt. 79.
drfeher@maganpszichologus.hu
www.maganpszichologus.hu


Bemutatkozás
Mindannyiunk életében vannak olyan nehéz időszakok, amikor annyi teher hárul ránk, hogy úgy érezzük, egyedül már nem bírjuk tovább. Ilyenkor az embernek az az érzése támad, hogy összecsapnak feje fölött a hullámok. Amennyiben ekkor pszichológushoz fordul, az átsegítheti ezen a kritikus időszakon, és az élet mehet újra rendben tovább.
Bátran fordulhat hozzám a következő problémák esetén:

- Egyedi lelki problémák
depresszió, szorongás, pánikbetegség, fóbia, kényszerbetegség, félelem bizonyos helyzetekben (pl. járművön, tásaságban, zárt/nyílt helyen), alvászavarok, rémálmok, önértékelési problémák, étkezési zavarok, feldolgozatlan gyász, halálfélelem, megőrüléstől való félelem, nehéz gyermekkor, konfliktus a szülőkkel, kínzó emlékek, a terhesség és szülés félelmei

- Testi tünetek (kivizsgált), melynek nem találják az okát, és stresszre romló (pszichoszomatikus) tünetek
izzadás, mellkasi nyomás, szívszúrás, fulladás, szorítás a torokban (gombóc-érzés), gyomorfekély, magas vérnyomás, hasmenés, hasfájás, fülzúgás /tinnitus/, derékfájás, izomgörcsök, meddőség, bőrproblémák, psoriasis, allergia, gyengeség, szédülés, a pánik kísérőtünetei: szívdobogás, rosszullét, légszomj

- Párkapcsolati problémák - mielőtt elválna, keressen fel!
kapcsolati zavarok feltárása, a kapcsolat harmonizálása, ok nélküli féltékenység érzésének a kezelése, szakítás, válás, hűtlenség feldolgozása, házassági tanácsadás

- Coaching magasan kvalifikált üzletemberek részére
stressz-tűrő képesség növelése, relaxáció, időbeosztás optimalizálása, motiválási képesség, határozottság növelése, vezetői készségfejlesztés, kommunikációs készség javítása

- Gyermekkel való problémák
komoly viselkedés-zavarok, hiperaktív, autisztikus, sérült gyermek nevelése, súlyos figyelemzavar, impulzuskontroll zavarok, beilleszkedési nehézségek, dührohamok, szorongás, önkárosító viselkedés, önbántalmazás

Módszerek

Szívesen segítek, ha úgy érzi, egyedül nehezen tud megbirkózni a nehézségekkel, és pszichológus segítségével szeretné megszüntetni a gátló tényezőket.
A terápia integratív módon történik, tehát nemcsak egyfajta módszert használok, hanem több módszer elemeit kombinálom, személy- és problémafüggően.
A terápia történhet beszélgetéssel, Rogersi módszerrel, odafigyeléssel, meghallgatással.

Történhet hipnoterápia segítségével, mélyen relaxált állapotban, képek felhasználásával (pl. hipnózis, NLP, KIP). A hipnoterápia jó lehetőséget nyújt arra, hogy a tudatalattiban rejtőző okokat feltárjuk, és a negatív érzéseket semlegesítsük.

- A KIP (katathym imaginatív pszichoterápia) segítséget nyújt a régmúltban gyökerező nyomasztó emlékek feldolgozásához, érzelmi tehermentesítéshez.

- Az NLP (neurolingvisztikus programozás) segít egy pozitív jövőkép kialakításában, és az optimista gondolkodásmód megtanulásában.

- A hipnoanalízis - Ego-state módszere a különböző személyiség- állapotok közötti megértést segíti.

***

Az ericksoni terápia individuális szemléletű, hipnózist és indirekt technikákat használ, megengedő típusú, a meglévő belső erőforrások mozgósítására koncentrál.

A kognitív és viselkedésterápia módszerei a logikus belátáson, új szempontok észrevételén alapulnak. A viselkedés módosítása tanulással történik, gyakran otthoni gyakorlás segítségével.

A tranzakcióanalízis módszertana a személyek közötti kommunikációban, a játszmák felismerésében és azok felszámolásában nyújt segitséget.

 

Az autogén tréning elsajátítása lehetővé teszi az otthoni relaxációt, a napi ellazulás megtanulásának leghatékonyabb lehetőségét.

A neurofeedback idegrendszeri eltérések esetén használható, műszeres visszajelzés révén működő módszer.

***

A neurofeedback alkalmazása (EEG- biofeedback).

A neurofeedback egy olyan biológiai visszajelző (biofeedback) módszer, amely az EEG hullámokat normalizálja. A módszert a pszichológusok nagyon sokféle esetben szokták alkalmazni (pl. teljesítménynövelés, koncentráció fokozás, stressz-csökkentés, alvászavarok, hiperaktivitás, figyelemzavar, szorongás, labilis kedélyállapot, autisztikus zavarok, rehabilitáció, agysérülések, születéskori oxigénhiányból adódó sérülések). Magyarországon leginkább a hiperaktív és viselkedészavaros gyerekek terápiája során alkalmazzák. A módszert oktatom is szakemberek részére (a tanfolyamot a Semmelweis Egyetem az orvosok és a klinikai szakpszichológusok továbbképzésében akkreditálta, pontszerző), tanfolyamaink évente indulnak.

***

Mivel a pszichológusi diplomán kívül gyógyszerészi diplomám és természetgyógyász végzettségem is van, a pszichológiai megközelítésen felül ezen kérdésekben is tudok tanácsot adni. Tudok javasolni vitaminokat, ásványi anyagokat, amelyek az idegrendszer megfelelő működését elősegítik. Amennyiben kéri, gyógynövényeket is ajánlok.Részletes információkVÁLLALATOKNAKCSALÁDOKNAK
Családi tervező rendelése
Kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

LEGOLVASOTTABB CIKKEK
Egy amerikai férfi, John Wood, akiről talán sose hallottunk nagyjából ötször tö...
Teljesítményt gátló kiáltás
Bizonyára mindannyiunk számára ismerős már az a tenisz meccseken...
A kommunikáció 10 aranyszabálya
Nem csupán pszichológusként, de üzletemberként, figyelmes társké...
Ijesztgetés helyett példamutatás
Hogyan történjék a környezeti nevelés? Hogyan állítsuk helyre az...
Philip Zimbardo: Hogyan válnak az átlagos emberek szörnyetegekké... vagy hősökké
Philip Zimbardo tudja, milyen könnyen válnak a jó emberek gonoss...
PARTNEREINKGYORS SZAKEMBER KERESŐAJÁNLÓ
"Mit kezdjek a gyerekkel, aki tíz év versenysport után egyszerűen abba akarja h...
Van 5 perced magadra? Csatlakozz Te is!

Azért, hogy minél több olvasónknak sikerüljön, F...
Van 5 perced magadra? Csatlakozz Te is!

Azért, hogy minél több olvasónkn...


ESEMÉNYNAPTÁR
2017. november 24. 01:01


CÍMKEFELHŐ