A HÓNAP EMBERE
2015. február - A Hónap Embere

Bölcskei Mónika - a Coaching Camp

LifeGarden
A 2015 a LifeGarden-nél a sikeres tervezés és megvalósítás éve. Hónapról hónapra példaképeket mutatunk be, akik megterveztek valamit az életükben, és azt meg is valósították. Februárban egy sikeres csapat, a Coaching Camp mintáján arra buzdítunk benneteket, hogy ha van egy álmotok, bátran osszátok meg másokkal, és olyan sikereket érhettek el, amelyről egyedül csak álmodtatok. Bölcskei Mónikával, a Coaching Camp egyik megálmodójával beszélgettünk a Coaching Camp team sikeres működéséről.


Hogyan kezdődött a Ti álmotok?
  Az elején még csak ketten voltunk az ötlet mögött Wieland Veróval, de rövid időn belül kikristályosodott, hogyan tudnánk még sikeresebb szakmai tanulási platformot létrehozni. Ekkor csatlakozott hozzánk Bognár Balázs - coachee, Veró ügyfele -, szakmáját tekintve program- és rendezvényszervező. No, de lépjünk vissza egy picit, a kezdetekhez.
  Veróval egy szakmai rendezvényen ültünk, ahol az egyik előadó témájának elméleti tudásmegosztását egy rövid, könnyen elsajátítható gyakorlattal tette színesebbé, amire mi Veróval alapból vevők vagyunk. Ekkor szinte egyszerre mondtuk ki Veróval, hogy vágyunk egy olyan szakmai platformra, ahol a fókuszban a coachok szakmai tudásának gyakorlati megosztása zajlik, és ahol nincs hierarchiai különbség az előadó coach és a résztvevő coachok között. Továbbá vágytunk arra is, hogy a coachok közötti kapcsolatok mélyebb szinten tudjanak megjelenni, ebben a rohanó világban minőségileg fejlődni tudjanak. Azon nyomban elkezdtük ezt a vágyunkat konkrét tartalmakkal feltölteni, és kb. 10-15 perc leforgása alatt megszületett ennek a rendezvénynek a neve, Coaching Camp. Abban maradtunk ekkor, hogy néhány héten belül leülünk, és ha még akkor is magas az elköteleződésünk és az energiaszintünk a Coaching Camp megvalósítása mellett, akkor belevágunk. És megtettük!
  Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani Péter Szabónak, aki azzal az ominózus rövid gyakorlattal tüzet gyújtott a szívünkben. Érdemes építeni arra, hogy minden ember hatással van a másikra, és jobb esetben jó hatással. Ezt a pozitív hatásgyakorlást vittük tovább a Coaching Camp megvalósításával, hiszen azóta több száz coachra és coaching szemléletű vezetőre voltunk akár mi magunk is, de elsősorban a vezetőedzők pozitív hatással.

Mik voltak az első lépések, amit megtettetek?
  Miután eldöntöttük, hogy jó az ötlet, vágyunk erre a szakmai platformra, és a lelkesedésünk is nagyon erőteljes, igazából el kellett kezdenünk tervezni. Mivel Veróval mindketten céget vezetünk, munkatársakkal dolgozunk, projekteket viszünk, így könnyen össze tudtunk rakni egy projekttervet. Amikor ez megvolt, elkezdtük az erőforrásokat feltérképezni minden tekintetben. Ez idő tájt került a képbe Balázs, aki a Veróval folytatott közös coaching munkában megfogalmazta azt a vágyát, amiben mi akkor éppen - a megvalósítás első fázisában – voltunk. Mivel Balázs motivált lett a saját coaching folyamata által, illetve szakmailag kiegészített bennünket, így gyorsan döntöttünk is egymás mellett. Balázs azóta is elsősorban a Coaching Camp rendezvényszervezői feladataiban támogatja a csapatot, míg Veróval a szakmai programok összeállításában tevékenykedünk. Az is korán kiderült, hogy mindannyian minőségpártiak vagyunk, és ahhoz, hogy egy igazán magas színvonalú programot állítsunk össze az érdeklődők számára, szükségünk van még egy olyan elkötelezett csapattagra is, aki a programot adminisztratív oldalról össze tudja fogni, koordinálni tudja. Ekkor csatlakozott hozzánk Bereczki Nelli, aki 2 évig volt a rendezvény koordinátora. Nelli azóta szakmailag újabb kihívások elé nézett, és az Ő munkáját átvette Bilski Veron és Szabóné Kmeczkó Katalin. Amikor sikeres csapatról beszélünk, akkor nekik ugyanolyan részük van ebben, mint a 3 főszervezőnek.

Hogyan tudjátok tartani a terveket? Sosem tértek le az úrtól?
  Első évben sikerült egy jól működő modellt összeállítani, ami mentén elkezdtük szervezni a programot. Hetente egyszer 2 órára találkozunk, amikor kizárólag csak a rendezvény feladatait látjuk el. Ezt a modellt folyamatosan fejlesztjük, folyamatos önkontrollt végzünk. Azokat az elemeket, amelyek eddig is működtek, automatizáltuk, felelősöket neveztünk ki hozzá, és bízunk egymásban, hogy mindenki végzi a dolgát. Azokat a lépéseket, amelyek eddig nem vittek jó eredményre, folyamatosan cseréljük, kísérletezünk új megoldásokkal. Mivel mindannyian a saját munkánk és cégünk vezetése mellett plusz feladatként látjuk el a Camp szervezését, így időnként el-elcsúszunk a határidőkkel. Ekkor, aki tud, besegít a másiknak, átveszi átmenetileg a feladatokat, és jelzi, hogy mikor van szüksége további segítségre. Ami szerintem szenzációsan működik ebben a csapatban, hogyha vannak is döccenők, azokat őszintén, magas önreflexiós szinttel meg tudjuk beszélni és oldani. Mint minden együttműködésben, ebben is vannak időnként nehézségek, és igyekszünk a legjobb tudásunk szerint ezekből tanulni, ezekre építve fejlődni.

A nehéz pillanatokban honnan merítetek erőt?
  A jó csapattagokon kívül vannak olyan vezetőedzők és résztvevők, akik tudatosan, vagy tudattalanul, de nagyon jó támogató munkát végeznek. Meglátják a munkánk mögött az értéket, arra pozitív visszajelzést adnak, bátorítanak akkor, amikor éppen nehézségekkel küzdünk, és mindenképpen kérik, sőt számítanak arra, hogy a következő évben is lesz erőnk megszervezni a Coaching Campet. Erőt még a családtagjainkból és a barátainkból is merítünk, hiszen nagyon hisznek abban, amit csinálunk. Többen közülük nem ebben a szakmában dolgoznak, mégis átragad rájuk is az a sok pozitív energia, amit maga a szervezés és a program ad nekünk. A nehéz pillanatokban pedig meghallgatnak bennünket, emlékeztetnek a pozitív visszajelzésekre, és arra a tűzre, amivel elindítottuk, és amivel azóta is szervezzük a programot.

Mire vagytok a legbüszkébbek?
  Szerencsére sok mindenre, ezért nehéz is egyet kiválasztani közülük. Ami számomra mégis a legnagyobb büszkeség, az maga a Coaching Camp meghitt, családias, szakmailag inspiráló hangulata, az a 2 nap a Velencei tó partján, amikor együtt vagyunk a szakemberekkel, amikor megosztjuk a tudásunkat, személyes gondolatainkat, és vágyunk arra, hogy ne érjen véget. Ekkor érzem azt az összetartást az ott jelenlévők között, amit anno legmerészebb álmainkban mertünk csak elképzelni Veróval.

Milyen fő témák lesznek idén?
  Minden évben törekszünk arra, hogy valami újat tanuljunk egymástól. A hangsúly mindig a minőségi, magasan gyakorlatorientált programelemeken van, így a vezetőedzőket úgy kérjük fel és választjuk ki a jelentkezők közül, hogy előtte tájékozódunk róluk, mint coach szakemberekről és előadói, fejlesztői kompetenciáikról. Az idén is kiváló vezetőedzőkkel és gyakorlatias programjaikkal találkozhatunk a Coaching Campen. Néhány téma csak ízelítőül azoknak, akik még nem voltak eddig Campen, és azoknak is, akik az idén ismét szeretnének jönni: intuíciók – spontaenitás a coachingban; dolgozunk metafórákkal; megvizsgáljuk a bizalomépítést és ennek a fontos kompetenciának a fejleszthetőségét; különféle programokkal találkozhatunk az időnként oly nehezen elindítható életmódváltáshoz; megismerjük a brief coachingnak az érzelmekkel való működés oldalát, amivel nem kimondottan elsőként azonosítják ezt az irányzatot; lesz szupervízió; action learning; művészeti megközelítés; kreatív eszközként a points of view; sport coaching és üzleti coaching kapcsolata; coaching eszközök a gyereknevelésben, coaching etika két hiteles szakembertől, és még sok más érdekesség, hasznos tanulnivaló coachoknak, szervezetfejlesztőknek, HR szakembereknek, coaching szemléletű vezetőknek, és mindazoknak, akik még nem tudják, hogy mi dolguk a coachinggal.

Én szeretnék a Coaching Camp részévé válni. Szeretnék Veletek együtt fejlődni, gazdagodni. Mit tegyek, mikor, hol jelentkezzek?
  Nagyon egyszerű dolga van az érdeklődőknek, hiszen megtalálhatóak vagyunk a világhálón, van külön Facebook csoportunk, és Linkedin csoportunk. Természetesen célunk, hogy mindig jöjjenek újabb szakemberek, és velünk együtt fejlődjenek, viszont nagyon hálásak vagyunk mindazoknak, akik évről évre visszatérnek hozzánk. Mindazokat, akik az előző évben is résztvevőink voltak, és ismét szeretnének jönni, 30%-os jelentkezési díjkedvezménnyel jutalmazzuk. A korai jelentkezőknek 10.000 Ft kedvezményt adunk. A korai jelentkezés jan. 31-én lejár, így érdemes az új érdeklődőknek most jelentkezni a weboldalon keresztül
A weboldalon a kapcsolat fülnél e-mail címet (info@coachingcamp.hu) és mobilszámot (06 20 594 5132) is találhatnak az érdeklődők. Mindkettőre azonnal, de legkésőbb 24 órán belül reagálunk. További kedvezmények is lehetségesek, melyekről szintén érdemes a weboldalon feltüntetett együttműködő partnereinknél, vagy nálunk személyesen érdeklődni. Találkozzunk Gárdonyban!


A hónap embere
2015. június
2015. január
2014. december
2014. november
2014. október
2014. szeptember
2014. július
2014. június
2014. április
2014. március
2013. november
2013. október
2013. augusztus
2013. március
2013. február
2012. december
2012. november
2012. augusztus
2012. április
2012. március
2012. február
2011. november
2011. szeptember
2011. június
2011. május
2011. április
2011. március
 


VÁLLALATOKNAKCSALÁDOKNAK
Családi tervező rendelése
Kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

LEGOLVASOTTABB CIKKEK
Egy amerikai férfi, John Wood, akiről talán sose hallottunk nagyjából ötször tö...
Aludj jól!
Észrevettem, hogy az utóbbi években egyre több olyan emberrel ta...
A kommunikáció 10 aranyszabálya
Nem csupán pszichológusként, de üzletemberként, figyelmes társké...
Négy komoly tévhit a testbeszédről – Valóban érted a nonverbális jeleket?
Gyakori félreértés, hogy a testbeszéd vagy a nonverbális kommuni...
Teljesítményt gátló kiáltás
Bizonyára mindannyiunk számára ismerős már az a tenisz meccseken...
PARTNEREINKGYORS SZAKEMBER KERESŐAJÁNLÓ
"Mit kezdjek a gyerekkel, aki tíz év versenysport után egyszerűen abba akarja h...
Van 5 perced magadra? Csatlakozz Te is!

Azért, hogy minél több olvasónknak sikerüljön, Februárt...
Van 5 perced magadra? Csatlakozz Te is!

Azért, hogy minél több olvasónknak sikerüljö...


ESEMÉNYNAPTÁR
2017. december 11. 19:52


CÍMKEFELHŐ