A HÓNAP EMBERE
2014. szeptember - A Hónap Embere

Ábri Judit

LifeGarden
Minden perc számít, minden pillanat hozhat egy egyedülálló felismerést, egy új gondolatot.


A Lifegarden jelszava a "Teremtő együttműködés". Ennek kiváló példája a coaching határok nélkül, amit Te hívtál életre, és egy utánozhatatlan szakmai műhelyt működtetsz immáron negyedik éve.Milyen érzés, világsztárokat hozni Magyarországra?
   Büszke vagyok, hogy én tehetem ezt. Kíváncsi vagyok rájuk, milyenek, mint emberek és mint sikeres, elismert és keresett coachok, milyen tudást és tapasztalatot hoznak hozzánk.
   Nyitott és érdeklődő vagyok minden iránt, amit nemzetközi előadóink a coaching szakma fejlődése és jövőbeni útja kapcsán tudnak velünk megosztani.
   De azt is el kell mondanom, hogy szervezni a CHN-t kemény munka. Sok elő olvasást igényel, hogy ki kicsoda, kinek van friss, izgalmas témája, majd utána lapozgatom a névlistámat, kapcsolatot és kapcsolódást keresek, mozgósítom külföldi coach barátaim – akik legtöbbször a már itt járt neves coachok -, hogy ajánlást szerezzek az adott "kiszemelt" coach guruhoz, fejlesztő szakemberhez. Az ajánlás sokat számít az ár meghatározásnál. Majd jön az ártárgyalás, ahol minden elbukhat, ha úgy ítélem meg, hogy a kért díjazás mellett nem lehet megtérülő rendezvényt szervezni. Tehát az egész tudásszomjam nem ér semmit, ha nem lehet a magyar coachoknak és szakmai érdeklődőknek megengedhető áron tálalni az eseményt. Mert ők az én törzsközönségem. Rájuk figyelek.


Így tanulunk a CHN programjain

Milyen visszajelzések vannak a "tanulóktól", hogyan fejlődik itthon a csapat és a coaching szakma általad?
   Visszatérő CH résztvevőim vannak, de persze és szerencsére újakat is mindig sikerül bevonzani - nagy örömömre! - és gondolom, ez a jó visszajelzéseknek tulajdonítható. Ez úton is nagyon köszönöm a sok pozitív mondatot, és visszacsatolást, amit folyamatosan kapok.
   Hogy hogyan fejlődik a coaching szakma azt jól jellemzik a CHN workshop létszám adatai. Legtöbbször 35-50 fő közötti a résztvevői létszám, de nem ritka a közel 70 fő is és, amikor Robert Dilts járt nálunk akkor több mint 100 voltunk. Számomra ezek a számok a coaching szakma iránti növekvő érdeklődést mutatják. Azért sajnos az is előfordul, hogy coachok azzal keresnek meg, hogy nem tudják anyagilag megengedni a részvételt. Erre gondoltam ki különböző kedvezményeket, mint az éves (8 alkalom) vagy a 3 (szabadon választható) alkalmas bérlet és így a legkedvezőbb az egynapos képzés ára, vagy van 50%-os kismama és egyetemi oktatói vagy diák részvételi lehetőség is. Tehát a szakma fejlődik és nekünk coachoknak is fejlődnünk kell, hogy először is legyenek ügyfeleink és, hogy tudjuk nekik pont azt nyújtani, amivel támogatni tudjuk az ő fejlődésüket. Erről szól a CHN.


John Leary-Joyce: Tangó és coaching workshop ajánló

Már a negyedik évad, ezek szerint töretlen az érdeklődés. Mit tanultál Te a világsztároktól? Hogyan hatottak rád – meg tudnád egy mondatban fogalmazni?
   Nagyon sokat tanultam az eddigi 30(!) CHN előadótól. Minden itt kavarog a fejemben. Igazi sokrétű tudást ad ez a képzés, a maga színes, különböző megközelítéseket tálaló workshopjain keresztül. Ügyfeleknél, mindig azt tudom előhúzni, ami az oda vonatkozó legaktuálisabb tudás, legyen az coaching eszköz vagy egy szakmai megközelítés.
   A számos coaching ismereten túl, talán számomra, amit örök aggódó szervezőként a legfontosabb volt megtanulnom az, hogy: "A tanulás mindenkinek a saját maga felelősége."
   Tehát nem nekem szervezőként kell azon aggódnom, hogy ki milyen tudást visz haza magával. A résztvevő legyen kellően tudatos arra vonatkozóan, hogy miért van ott az adott workshopon, mit szeretne elsajátítani és ha nem hallja, ami neki fontos kérdezze meg!
   Én is ezt teszem, amikor a reptérről hozom-viszem előadóimat. Azok az én értékes magán óráim világhírű előadóimmal.
   Hisz minden perc számít, minden pillanat hozhat egy egyedülálló felismerést, egy új gondolatot. Erről szól a coaching. Ebben rejlik ereje és világszerte növekvő sikere.

Von Bartheldné Ábri Judit PCC
executive coach és kommunikációs tanácsadó
+36 70 772 2419

"Coaching Határok Nélkül" (CHN) alapítója
linkedin >>
facebook >>


A hónap embere
2015. június
2015. február
2015. január
2014. december
2014. november
2014. október
2014. július
2014. június
2014. április
2014. március
2013. november
2013. október
2013. augusztus
2013. március
2013. február
2012. december
2012. november
2012. augusztus
2012. április
2012. március
2012. február
2011. november
2011. szeptember
2011. június
2011. május
2011. április
2011. március
 


VÁLLALATOKNAKCSALÁDOKNAK
Családi tervező rendelése
Kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

LEGOLVASOTTABB CIKKEK
Egy amerikai férfi, John Wood, akiről talán sose hallottunk nagyjából ötször tö...
Aludj jól!
Észrevettem, hogy az utóbbi években egyre több olyan emberrel ta...
A kommunikáció 10 aranyszabálya
Nem csupán pszichológusként, de üzletemberként, figyelmes társké...
Négy komoly tévhit a testbeszédről – Valóban érted a nonverbális jeleket?
Gyakori félreértés, hogy a testbeszéd vagy a nonverbális kommuni...
Teljesítményt gátló kiáltás
Bizonyára mindannyiunk számára ismerős már az a tenisz meccseken...
PARTNEREINKGYORS SZAKEMBER KERESŐAJÁNLÓ
"Mit kezdjek a gyerekkel, aki tíz év versenysport után egyszerűen abba akarja h...
Van 5 perced magadra? Csatlakozz Te is!

Azért, hogy minél több olvasónknak ...
Van 5 perced magadra? Csatlakozz Te is!

Azért, hogy minél több olvasónknak sikerüljön...


ESEMÉNYNAPTÁR
2017. december 11. 19:52


CÍMKEFELHŐ