Könyvajánló
Finy Petra első regényében a hazai növény- és állatvilág soha nem látott gazdagságban tárul az olvasó elé. A magyar irodalomban egyedülálló vállalkozás, mely a természet nyelvén mesél el egy nagyon is emberi történetet.

"Ugyanis tessék nekem elhinni, egyénnek lenni sokkal nehezebb, mint társadalomnak, már csak azért is, mert az egyénnek jobban fáj a társadalom baja, mint a társadalomnak az egyéné."

Titkos levelek a párválasztásról és szerelemről

"Ha túl sok fájdalom és öröm ér egyszerre, és ebbe belefáradtunk, akkor erre egyes indián törzseknél ezt mondják: Most megállunk és megvárjuk a lelkünket, míg utol nem ér."
Ajánlotta: Miskei Anikó

A Nemecsek Ernő golyóit eltulajdonító Pásztorok egyikét is élő személyről mintázta az író, sőt Pásztor Árpád (akkor Pikler) Molnár (akkor Neumann Feri) jó barátja, később írótársa, újságíró, világutazó – és a regény egyik ihletője volt. Pásztor 1887-ben játszódó ifjúsági regényében az ein standnak és a Múzeumkertnek lesz különös szerepe, s Piki történetén keresztül jól láttatja a korabeli fővárost és társadalmát is.

Minden szava igaz.
Ajánlotta: Fert Monika - Önbecsülés Coach

Ha már csak ennyit megértesz és gyakorlod, nem leszel egy elveszett ember.
Ajánlotta: Fert Monika - Önbecsülés Coach

A regényét megszámlálhatatlanul sok díjra jelölték, s a kritikák szuperlatívuszokban beszélnek a szerzőről, aki egy borzalmas emberrablást egy ötéves kisfiú szavaival mesél el. A könyvet több mint harminc nyelvre fordították le, hónapok óta szerepel a bestsellerlistákon, s mára több mint egymillió példány kelt el belőle.

Nagy szeretettel ajánlom ezt a könyvet, amely bemutatja Josef Breuernek, a pszichoanalízis atyjának és Friedrich Nietzsche meghatározó európai filozófusnak a közös történetét. A bécsi orvos nagy feladatra vállalkozik, amikor elvállalja a szörnyű fejfájással küzdő filozófus gyógyítását, és nem is sejtik még, hogy ezzel a "beszélgetős terápia" módszerét alapozzák meg.
Ajánlotta: dr. Gulácsi Bernadett

A később híressé vált ír író apró részleteiben és igen realisztikusan mutatja be szegénységben leélt gyermekkorát, a mindennapi nehézségeket és küzdelmeket, majd hogy miként érte el azt a célt, amiért egész fiatalságában dolgozott. Kiváló humora és egyszerű ámde hatásos nyelvezete miatt eredetiben érdemes olvasni.
Ajánlotta: Kocsárdi Zsófia

Nagyon hiányzott a magyar könyvpalettáról egy valódi hazai tiniregény. Amely hús-vér fiatalokról szól, és jól meg is van írva. Hát most itt van.

LEGOLVASOTTABB AJÁNLÓK
A gyerekeknek hirtelen felnőttként kell viselkedniük, miközben a felnőttek meglepően gyerekesek néha. Nem véletlen, hogy Ljudmila Ulickaja meséi úgy szólnak a gyerekekhez, hogy közben a felnőtteknek is van mit mondaniuk.
 


VÁLLALATOKNAKCSALÁDOKNAK
Családi tervező rendelése
Kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

LEGOLVASOTTABB CIKKEK
Bizonyára mindannyiunk számára ismerős már az a tenisz meccseken felhangzó a er...
Négy komoly tévhit a testbeszédről – Valóban érted a nonverbális jeleket?
Gyakori félreértés, hogy a testbeszéd vagy a nonverbális kommuni...
Könyvtárak a jobb életért
Egy amerikai férfi, John Wood, akiről talán sose hallottunk nagy...
Azra Karaduman története - a török földrengés csodababája
"Igazi boldogság számomra, hogy őket, hármójukat kihoztuk. Több ...
Nincs többé ránc.....
Olvasom, ahová csak nézek, tele a hirdetésekkel a tévé, az újság...
PARTNEREINKGYORS SZAKEMBER KERESŐAJÁNLÓ
"Mit kezdjek a gyerekkel, aki tíz év versenysport után egyszerűen abba akarja h...
Van 5 perced magadra? Csatlakozz Te is!

Azért, hogy minél több olvasónkn...
Van 5 perced magadra? Csatlakozz Te is!

Azért, hogy minél több olvasónknak sikerüljön, Fe...


ESEMÉNYNAPTÁR
2017. augusztus 18. 16:28


CÍMKEFELHŐ