Könyvajánló
Finy Petra első regényében a hazai növény- és állatvilág soha nem látott gazdagságban tárul az olvasó elé. A magyar irodalomban egyedülálló vállalkozás, mely a természet nyelvén mesél el egy nagyon is emberi történetet.

"Ugyanis tessék nekem elhinni, egyénnek lenni sokkal nehezebb, mint társadalomnak, már csak azért is, mert az egyénnek jobban fáj a társadalom baja, mint a társadalomnak az egyéné."

Titkos levelek a párválasztásról és szerelemről

"Ha túl sok fájdalom és öröm ér egyszerre, és ebbe belefáradtunk, akkor erre egyes indián törzseknél ezt mondják: Most megállunk és megvárjuk a lelkünket, míg utol nem ér."
Ajánlotta: Miskei Anikó

A Nemecsek Ernő golyóit eltulajdonító Pásztorok egyikét is élő személyről mintázta az író, sőt Pásztor Árpád (akkor Pikler) Molnár (akkor Neumann Feri) jó barátja, később írótársa, újságíró, világutazó – és a regény egyik ihletője volt. Pásztor 1887-ben játszódó ifjúsági regényében az ein standnak és a Múzeumkertnek lesz különös szerepe, s Piki történetén keresztül jól láttatja a korabeli fővárost és társadalmát is.

Minden szava igaz.
Ajánlotta: Fert Monika - Önbecsülés Coach

Ha már csak ennyit megértesz és gyakorlod, nem leszel egy elveszett ember.
Ajánlotta: Fert Monika - Önbecsülés Coach

A regényét megszámlálhatatlanul sok díjra jelölték, s a kritikák szuperlatívuszokban beszélnek a szerzőről, aki egy borzalmas emberrablást egy ötéves kisfiú szavaival mesél el. A könyvet több mint harminc nyelvre fordították le, hónapok óta szerepel a bestsellerlistákon, s mára több mint egymillió példány kelt el belőle.

Nagy szeretettel ajánlom ezt a könyvet, amely bemutatja Josef Breuernek, a pszichoanalízis atyjának és Friedrich Nietzsche meghatározó európai filozófusnak a közös történetét. A bécsi orvos nagy feladatra vállalkozik, amikor elvállalja a szörnyű fejfájással küzdő filozófus gyógyítását, és nem is sejtik még, hogy ezzel a "beszélgetős terápia" módszerét alapozzák meg.
Ajánlotta: dr. Gulácsi Bernadett

A később híressé vált ír író apró részleteiben és igen realisztikusan mutatja be szegénységben leélt gyermekkorát, a mindennapi nehézségeket és küzdelmeket, majd hogy miként érte el azt a célt, amiért egész fiatalságában dolgozott. Kiváló humora és egyszerű ámde hatásos nyelvezete miatt eredetiben érdemes olvasni.
Ajánlotta: Kocsárdi Zsófia

Nagyon hiányzott a magyar könyvpalettáról egy valódi hazai tiniregény. Amely hús-vér fiatalokról szól, és jól meg is van írva. Hát most itt van.

LEGOLVASOTTABB AJÁNLÓK
A gyerekeknek hirtelen felnőttként kell viselkedniük, miközben a felnőttek meglepően gyerekesek néha. Nem véletlen, hogy Ljudmila Ulickaja meséi úgy szólnak a gyerekekhez, hogy közben a felnőtteknek is van mit mondaniuk.
 


VÁLLALATOKNAKCSALÁDOKNAK
Családi tervező rendelése
Kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

LEGOLVASOTTABB CIKKEK
Egy amerikai férfi, John Wood, akiről talán sose hallottunk nagyjából ötször tö...
Aludj jól!
Észrevettem, hogy az utóbbi években egyre több olyan emberrel ta...
A kommunikáció 10 aranyszabálya
Nem csupán pszichológusként, de üzletemberként, figyelmes társké...
Teljesítményt gátló kiáltás
Bizonyára mindannyiunk számára ismerős már az a tenisz meccseken...
Négy komoly tévhit a testbeszédről – Valóban érted a nonverbális jeleket?
Gyakori félreértés, hogy a testbeszéd vagy a nonverbális kommuni...
PARTNEREINKGYORS SZAKEMBER KERESŐAJÁNLÓ
"Mit kezdjek a gyerekkel, aki tíz év versenysport után egyszerűen abba akarja h...
Van 5 perced magadra? Csatlakozz Te is!

Azért, hogy minél több olvasónknak sikerüljön, Februárt...
Van 5 perced magadra? Csatlakozz Te is!

Azért, hogy minél több olvasónknak sikerüljön, ...


ESEMÉNYNAPTÁR
2017. december 13. 06:37


CÍMKEFELHŐ