Könyvajánló

Sárvári Töttős Györgyi és Győri Ildikó a Varázspálca szakszervizbe invitál minden kicsit és nagyot, hogy mesékkel küzdjünk a nemalvással, az orvostól való félelemmel, a dühkitörésekkel, vagy a vesztés nehézségeivel. Mindezt Szalma Edit gyönyörű képeivel illusztrálva.
Ajánlotta: Győri Ildikó
TOVÁBBI AJÁNLÓK
Szabó Imola Julianna májusban megjelenő Kinőtt szív című új könyve egy felnőttmesekönyv. A könyv első meséje egy gyászoló kislány naplója: ez a Szélkislány firkantásai. A második mese, a Zsilike kabátja egy megvakuló kislány naplója.

Egy könyv, amelyet hazájában betiltottak, aztán alig egy év múlva már kötelező olvasmány volt, ugyanott.

"A legjobb barátaid azok, akiknél a legtovább tart mire rájössz, hogy nem szereted őket."
Ajánlotta: Bíró László

Ajánlott azoknak a kisgyerekeknek, akik félnek a sötétben. Nagyon szép tanmese, melyben a szülők rávezetik gyermeküket, hogy hogyan találja meg a helyét, hogy a sötétség, nem csak hogy szükséges, hasznos és kedves, hanem a végére már káprázatos, gyönyörű, sőt SZUPER lesz...

Alapmű, mely a lélekgyógyászatra és az orvostudományra is hatással van, új dimenziókat nyit meg mind a gyógyításban, mind az analízisben. A téma mindenki számára érdekes lehet, hiszen akár mi is átélhettük ikertestvérünk elvesztését, csak nem tudunk róla.
Ajánlotta: Benke Edina

A szerző szerint a "karban hordozottság" alapvető élményétől megfosztva, kontinuumunkból kiragadva nyugati civilizáció tagjaiként számos problémával kell megküzdenünk. Ezek közé sorolja pl. az önmagunkkal való elégedetlenséget, a versengést, a teljesítmény-kényszert. A boldogság szerinte nem elérendő cél, hanem a lét normális állapota. Mintha ezért nem tudnánk az "itt és most"-ban élni, hanem csak újabb és újabb célok elérése után törekedve hajszolni a boldogságot.
Ajánlotta: Schmidtné Balás Eszter

Sheryl Sandberg a Facebook alelnöke, két gyerek édesanyja arról írt könyvet, hogyan lehet családanyaként is sikeres karriert befutni, és milyen akadályokat kell átugrania – még a XXI. században, egy nyugati demokráciában is – egy nőnek, ha vezetői ambíciói vannak.
Ajánlotta: Paizs Dóra

"Shriver komplex, pimasz és szellemes elmélkedése mindenkiben kíváncsiságot fog kelteni, aki valaha is eltűnődött már azon, hogyan alakultak volna a dolgai, ha követett – vagy semmibe vett – volna egy-egy sorsfordító sugallatot."
People

A szex mára hétköznapi témává vált, talán nincs is olyan platform a médiában, ami ne foglalkozna vele. De hogyan beszéltünk róla a szocializmusban? Mit gondoltunk, mitől féltünk, mit szabadott és mit nem? Milyen erkölcseink voltak? Mertük-e vállalni a vágyainkat? Hogyan éltük meg intim élményeinket, no és persze hogyan és hol jutottunk hozzá? Többek között ezeket a kérdésekre kapunk választ a könyvből.
Ajánlotta: Banga Adrienne

Finy Petra első regényében a hazai növény- és állatvilág soha nem látott gazdagságban tárul az olvasó elé. A magyar irodalomban egyedülálló vállalkozás, mely a természet nyelvén mesél el egy nagyon is emberi történetet.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
LEGOLVASOTTABB AJÁNLÓK
A gyerekeknek hirtelen felnőttként kell viselkedniük, miközben a felnőttek meglepően gyerekesek néha. Nem véletlen, hogy Ljudmila Ulickaja meséi úgy szólnak a gyerekekhez, hogy közben a felnőtteknek is van mit mondaniuk.
 


VÁLLALATOKNAKCSALÁDOKNAK
Családi tervező rendelése
Kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

LEGOLVASOTTABB CIKKEK
Egy amerikai férfi, John Wood, akiről talán sose hallottunk nagyjából ötször tö...
Teljesítményt gátló kiáltás
Bizonyára mindannyiunk számára ismerős már az a tenisz meccseken...
A kommunikáció 10 aranyszabálya
Nem csupán pszichológusként, de üzletemberként, figyelmes társké...
Ijesztgetés helyett példamutatás
Hogyan történjék a környezeti nevelés? Hogyan állítsuk helyre az...
Philip Zimbardo: Hogyan válnak az átlagos emberek szörnyetegekké... vagy hősökké
Philip Zimbardo tudja, milyen könnyen válnak a jó emberek gonoss...
PARTNEREINKGYORS SZAKEMBER KERESŐAJÁNLÓ
"Mit kezdjek a gyerekkel, aki tíz év versenysport után egyszerűen abba akarja h...
Van 5 perced magadra? Csatlakozz Te is!

Azért, hogy minél több olvasónknak sikerüljön...
Van 5 perced magadra? Csatlakozz Te is!

Azért, hogy minél több olvasónknak sikerüljön, Februá...


ESEMÉNYNAPTÁR
2017. november 24. 01:11


CÍMKEFELHŐ