Könyvajánló

Sárvári Töttős Györgyi és Győri Ildikó a Varázspálca szakszervizbe invitál minden kicsit és nagyot, hogy mesékkel küzdjünk a nemalvással, az orvostól való félelemmel, a dühkitörésekkel, vagy a vesztés nehézségeivel. Mindezt Szalma Edit gyönyörű képeivel illusztrálva.
Ajánlotta: Győri Ildikó
TOVÁBBI AJÁNLÓK
Szabó Imola Julianna májusban megjelenő Kinőtt szív című új könyve egy felnőttmesekönyv. A könyv első meséje egy gyászoló kislány naplója: ez a Szélkislány firkantásai. A második mese, a Zsilike kabátja egy megvakuló kislány naplója.

Egy könyv, amelyet hazájában betiltottak, aztán alig egy év múlva már kötelező olvasmány volt, ugyanott.

"A legjobb barátaid azok, akiknél a legtovább tart mire rájössz, hogy nem szereted őket."
Ajánlotta: Bíró László

Ajánlott azoknak a kisgyerekeknek, akik félnek a sötétben. Nagyon szép tanmese, melyben a szülők rávezetik gyermeküket, hogy hogyan találja meg a helyét, hogy a sötétség, nem csak hogy szükséges, hasznos és kedves, hanem a végére már káprázatos, gyönyörű, sőt SZUPER lesz...

Alapmű, mely a lélekgyógyászatra és az orvostudományra is hatással van, új dimenziókat nyit meg mind a gyógyításban, mind az analízisben. A téma mindenki számára érdekes lehet, hiszen akár mi is átélhettük ikertestvérünk elvesztését, csak nem tudunk róla.
Ajánlotta: Benke Edina

A szerző szerint a "karban hordozottság" alapvető élményétől megfosztva, kontinuumunkból kiragadva nyugati civilizáció tagjaiként számos problémával kell megküzdenünk. Ezek közé sorolja pl. az önmagunkkal való elégedetlenséget, a versengést, a teljesítmény-kényszert. A boldogság szerinte nem elérendő cél, hanem a lét normális állapota. Mintha ezért nem tudnánk az "itt és most"-ban élni, hanem csak újabb és újabb célok elérése után törekedve hajszolni a boldogságot.
Ajánlotta: Schmidtné Balás Eszter

Sheryl Sandberg a Facebook alelnöke, két gyerek édesanyja arról írt könyvet, hogyan lehet családanyaként is sikeres karriert befutni, és milyen akadályokat kell átugrania – még a XXI. században, egy nyugati demokráciában is – egy nőnek, ha vezetői ambíciói vannak.
Ajánlotta: Paizs Dóra

"Shriver komplex, pimasz és szellemes elmélkedése mindenkiben kíváncsiságot fog kelteni, aki valaha is eltűnődött már azon, hogyan alakultak volna a dolgai, ha követett – vagy semmibe vett – volna egy-egy sorsfordító sugallatot."
People

A szex mára hétköznapi témává vált, talán nincs is olyan platform a médiában, ami ne foglalkozna vele. De hogyan beszéltünk róla a szocializmusban? Mit gondoltunk, mitől féltünk, mit szabadott és mit nem? Milyen erkölcseink voltak? Mertük-e vállalni a vágyainkat? Hogyan éltük meg intim élményeinket, no és persze hogyan és hol jutottunk hozzá? Többek között ezeket a kérdésekre kapunk választ a könyvből.
Ajánlotta: Banga Adrienne

Finy Petra első regényében a hazai növény- és állatvilág soha nem látott gazdagságban tárul az olvasó elé. A magyar irodalomban egyedülálló vállalkozás, mely a természet nyelvén mesél el egy nagyon is emberi történetet.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
LEGOLVASOTTABB AJÁNLÓK
A könyv mindennapi krízishelyzeteink ismertetése mellett arra vonatkozóan is útmutatást ad, hogy átélőként, társként, barátként, illetve szakemberként miként segíthetjük a leghatékonyabban egy-egy kritikus helyzet kreatív túlélését.
 


VÁLLALATOKNAKCSALÁDOKNAK
Családi tervező rendelése
Kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

LEGOLVASOTTABB CIKKEK
A légúti hurutos megbetegedések mellett a másik leggyakrabban előforduló betegs...
Teljesítményt gátló kiáltás
Bizonyára mindannyiunk számára ismerős már az a tenisz meccseken...
Philip Zimbardo: Hogyan válnak az átlagos emberek szörnyetegekké... vagy hősökké
Philip Zimbardo tudja, milyen könnyen válnak a jó emberek gonoss...
Az óvodai beszoktatás lélektana
Páli Patrícia cikksorozata az óvodai életről felnőtteknek.
...
Könyvtárak a jobb életért
Egy amerikai férfi, John Wood, akiről talán sose hallottunk nagy...
PARTNEREINKGYORS SZAKEMBER KERESŐAJÁNLÓ
"Mit kezdjek a gyerekkel, aki tíz év versenysport után egyszerűen abba akarja h...
Van 5 perced magadra? Csatlakozz Te is!

Azért, hogy minél több olvasónkn...
Van 5 perced magadra? Csatlakozz Te is!

Azért, hogy minél több olvasónknak sikerüljön, Februá...


ESEMÉNYNAPTÁR
2017. október 20. 23:32


CÍMKEFELHŐ