Filmajánló
Élt egyszer Amerikában egy dada, aki a XX. század egyik legnagyobb fotósa volt, ám ezt nem gyanította magáról. Vivian Maier úgy halt meg, hogy hátrahagyott többezernyi remekművéből soha egy sem került nyomtatásba.

A Beszélnünk kell Kevinről egy horrorelemekkel tarkított iskolai mészárlás krónikája, avagy a pszichopatát is anya szülte.

Végre egy film, ami teljes valójában mutatja be hogyan is hat egy gyermek érkezése egy pár életére. A film nem köntörfalaz, olyan valós problémákat vet fel, amikről még mindig nem szeretünk beszélni, hiszen a társadalom továbbra azt sulykolja belénk, hogy ez a világon a legszebb dolog, és minden rózsaszínű és habos-babos...
Nagyon tetszett, ajánlom minden gyerekes és leendő szülőnek.

Egy bizonytalan korban, Amerikában, egy macsó férfi a túlélésért küzd.
A Mielőtt meghaltam Ron Woodroof, három Oscar-díjat nyert alkotása valós események által ihletett történetét meséli el az emberi erőről.

Szerelempatak-ban egy kis erdélyi magyar falu idős lakói mesélnek egykori és mostani szexuális szokásaikról, tapasztalataikról, élményeikről, melyen keresztül kirajzolódik az is, hogy fiatalkorukban közösségükben milyen attitűdök uralkodtak a férfi-nő viszonyokkal kapcsolatban.

Senkit ne tévesszen meg, hogy akciófilmnek titulálják. Bár vannak benne keményebb jelenetek, ez a film a hitről, reményről és a kitartásról szól.
Ajánlotta: Nyáriné dr. Mihály Andrea

Örök érvényű film, mely végtelenül nyers karaktereivel mutatja be a nagyon rossz tévéműsorok képi és szellemi világát, és azt, hogy a televíziózás nem más, mint pszichopata képzés...

Halálos betegségekről nem könnyű hiteles filmet forgatni, egy rákos kisgyerekről meg aztán végképp nem. Ha valaki ugyanis nem otromba happy enddel tagadja le a tragédiát, akkor hajlamos ragacsosan sötét melodrámai szirupba fojtani a cselekményt. Az Alabama és Monroe bravúrja, hogy mindkét lehetséges túlkapást elkerüli, miközben még a zene, a spiritualitás és a bioetika ősi kérdéseiről is elmélkedik egy sort.

Egy kis városban élő társaságról szól a történet, akik jóban-rosszban összetartanak, még akkor is, ha ezért törvényt kell szegniük. Gyönyörű emberi kapcsolatokat figyelhetünk meg a filmben.
Ajánlotta: Kocsárdi Zsófia

Meryl Streep-pel és Tommy Lee Jones-szal - azonkívül hogy már régen nem nevettem ilyen jól filmen - megmutatja hogy miért fontos magunkon és a kapcsolatunkon dolgozni - mármint ha nem csak vegetálni akarunk ;-)
Ajánlotta: Fert Monika - Önbecsülés Coach

LEGOLVASOTTABB AJÁNLÓK
Ha a 'bakancslista' szó szerepelne az értelmező kéziszótárban, akkor az alábbi bejegyzést olvashatnánk mellette: olyan dolgok listája, amelyeket meg akarunk valósítani, és tapasztalni az életben, mielőtt feldobnánk a bakancsot.
 


VÁLLALATOKNAKCSALÁDOKNAK
Családi tervező rendelése
Kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

LEGOLVASOTTABB CIKKEK
Egy amerikai férfi, John Wood, akiről talán sose hallottunk nagyjából ötször tö...
Aludj jól!
Észrevettem, hogy az utóbbi években egyre több olyan emberrel ta...
A kommunikáció 10 aranyszabálya
Nem csupán pszichológusként, de üzletemberként, figyelmes társké...
Teljesítményt gátló kiáltás
Bizonyára mindannyiunk számára ismerős már az a tenisz meccseken...
Négy komoly tévhit a testbeszédről – Valóban érted a nonverbális jeleket?
Gyakori félreértés, hogy a testbeszéd vagy a nonverbális kommuni...
PARTNEREINKGYORS SZAKEMBER KERESŐAJÁNLÓ
"Mit kezdjek a gyerekkel, aki tíz év versenysport után egyszerűen abba akarja h...
Van 5 perced magadra? Csatlakozz Te is!

Azért, hogy minél több olvasónknak sikerüljön, Februárt...
Van 5 perced magadra? Csatlakozz Te is!

Azért, hogy minél több olvasónknak sikerüljön, ...


ESEMÉNYNAPTÁR
2017. december 13. 06:38


CÍMKEFELHŐ