Filmajánló
Élt egyszer Amerikában egy dada, aki a XX. század egyik legnagyobb fotósa volt, ám ezt nem gyanította magáról. Vivian Maier úgy halt meg, hogy hátrahagyott többezernyi remekművéből soha egy sem került nyomtatásba.

A Beszélnünk kell Kevinről egy horrorelemekkel tarkított iskolai mészárlás krónikája, avagy a pszichopatát is anya szülte.

Végre egy film, ami teljes valójában mutatja be hogyan is hat egy gyermek érkezése egy pár életére. A film nem köntörfalaz, olyan valós problémákat vet fel, amikről még mindig nem szeretünk beszélni, hiszen a társadalom továbbra azt sulykolja belénk, hogy ez a világon a legszebb dolog, és minden rózsaszínű és habos-babos...
Nagyon tetszett, ajánlom minden gyerekes és leendő szülőnek.

Egy bizonytalan korban, Amerikában, egy macsó férfi a túlélésért küzd.
A Mielőtt meghaltam Ron Woodroof, három Oscar-díjat nyert alkotása valós események által ihletett történetét meséli el az emberi erőről.

Szerelempatak-ban egy kis erdélyi magyar falu idős lakói mesélnek egykori és mostani szexuális szokásaikról, tapasztalataikról, élményeikről, melyen keresztül kirajzolódik az is, hogy fiatalkorukban közösségükben milyen attitűdök uralkodtak a férfi-nő viszonyokkal kapcsolatban.

Senkit ne tévesszen meg, hogy akciófilmnek titulálják. Bár vannak benne keményebb jelenetek, ez a film a hitről, reményről és a kitartásról szól.
Ajánlotta: Nyáriné dr. Mihály Andrea

Örök érvényű film, mely végtelenül nyers karaktereivel mutatja be a nagyon rossz tévéműsorok képi és szellemi világát, és azt, hogy a televíziózás nem más, mint pszichopata képzés...

Halálos betegségekről nem könnyű hiteles filmet forgatni, egy rákos kisgyerekről meg aztán végképp nem. Ha valaki ugyanis nem otromba happy enddel tagadja le a tragédiát, akkor hajlamos ragacsosan sötét melodrámai szirupba fojtani a cselekményt. Az Alabama és Monroe bravúrja, hogy mindkét lehetséges túlkapást elkerüli, miközben még a zene, a spiritualitás és a bioetika ősi kérdéseiről is elmélkedik egy sort.

Egy kis városban élő társaságról szól a történet, akik jóban-rosszban összetartanak, még akkor is, ha ezért törvényt kell szegniük. Gyönyörű emberi kapcsolatokat figyelhetünk meg a filmben.
Ajánlotta: Kocsárdi Zsófia

Meryl Streep-pel és Tommy Lee Jones-szal - azonkívül hogy már régen nem nevettem ilyen jól filmen - megmutatja hogy miért fontos magunkon és a kapcsolatunkon dolgozni - mármint ha nem csak vegetálni akarunk ;-)
Ajánlotta: Fert Monika - Önbecsülés Coach

LEGOLVASOTTABB AJÁNLÓK
Felnőttként a szüleinket próbáljuk megvédeni életünk nyűgjeitől, bajaitól. Így próbáljuk szeretni őket. Ám lehet hogy ettől ők eldobhatónak, félreállítottnak érzik majd magukat...
 


VÁLLALATOKNAKCSALÁDOKNAK
Családi tervező rendelése
Kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

LEGOLVASOTTABB CIKKEK
A légúti hurutos megbetegedések mellett a másik leggyakrabban előforduló betegs...
Teljesítményt gátló kiáltás
Bizonyára mindannyiunk számára ismerős már az a tenisz meccseken...
Philip Zimbardo: Hogyan válnak az átlagos emberek szörnyetegekké... vagy hősökké
Philip Zimbardo tudja, milyen könnyen válnak a jó emberek gonoss...
Könyvtárak a jobb életért
Egy amerikai férfi, John Wood, akiről talán sose hallottunk nagy...
Az óvodai beszoktatás lélektana
Páli Patrícia cikksorozata az óvodai életről felnőtteknek.
...
PARTNEREINKGYORS SZAKEMBER KERESŐAJÁNLÓ
"Mit kezdjek a gyerekkel, aki tíz év versenysport után egyszerűen abba akarja h...
Van 5 perced magadra? Csatlakozz Te is!

Azért, hogy minél több olvasónknak sikerüljön, ...
Van 5 perced magadra? Csatlakozz Te is!

Azért, ho...


ESEMÉNYNAPTÁR
2017. október 17. 17:13


CÍMKEFELHŐ